Minimalistički stil se najčešće sastoji od osnovnih odevnih komada u neutralnim nijansama, ravno sečenih ivica i jednostavnih formi. Nekada je zaista izazov nositi ovakav stil i naći pravi način za kombinovanje jednostavnih a trendi komada.

Na street style kombinacije nemojte gledati kao na obavezu da svakog trenutka izgledate vanvremenski, već je dovoljno da osluškujete sebe i svoj osećaj šta vam prija a šta ne, i da po tome i birate svakodnevne autfite. Kada gledate fotografije sa ulica modnih prestonica neke modne kombinacije deluju vrlo živopisno i često nenosivo svakodnevno, ali mnoge od tih autfita dame biraju baš zbog toga da bi na prestižnim modnim događajima bile zapažene ili se fotografišu za svoje blogove.

Sivo Street style: Minimalističke kombinacije Sare Haris

Međutim, ima i onih koje zaista inspirišu svojim stilskim izborom čak i kada je street style u pitanju. Jedna od njih je i Sara Haris, modna urednica britanskog magazina “Vogue”. Njene kombinacije su prava odlika minimalističkog stila, svedene a savršeno stilizovane. Iako svaka od njih izgleda istovremeno i jednostavno i efektno to je samo zato što Sara zna kako da kombinuje bazične komade na efektan način. Pored minimalističkog stila prepoznatljiva je i po svojoj upadljivo srebrnoj kosi.

Zeleno2 Street style: Minimalističke kombinacije Sare Haris Tunika Street style: Minimalističke kombinacije Sare Haris

Bilo da izabere farmerice i klasičan kroj sakoa, ili jednostavne crne pantalone i bundu, sve na njoj izgleda perfektno stilizovano i u svakoj od tih ležernih kombinacija može se pojaviti u bilo kojoj prilici, i svakodnevnoj ali i svečanoj. Upravo ta moć da odevnu kombinaciju osmislite na taj način da uvek izgledate trendi i šik a pritom i svedeno bez naročitih detalja koji “bodu” oči, je oličenje modnih ikona. Sara Haris je definitivno jedna od njih.

Comments