“The Tehran Times” je poznati iranski modni blog koji se bavi uličnim stilom Teherana, a ujedno i prvi modni blog sa tog područja. Njegov autor je Araz Fazaeli, modni dizajner koji je studije završio u inostranstvu, a započeo ovaj blog po povratku u Iran. Ono po čemu je ulični stil Teherana drugačiji od uličnih stilova većine drugih zemalja sveta, jeste po tom što pokazuje neverovatan stepen kreativnosti u oblačenju u okviru ograničenja nametnutih od strane vlade.

Žene u Iranu su pod obavezom da nose maramu na glavi i da kriju svoju figuru, stoga je za žene u toj zemlji mnogo teže da budu svoje i slobodne u odevanju, nešto što verovatno većina nas ne može i ne želi da zamisli.

Međutim, na ulicama Teherana mogu se naći žene koje uspevaju da nađu svoj stil i da se iskažu kroz njega, bez obzira na ograničenja koja imaju u tome.

Žene Teherana, koje neguju nešto drugačiji stil jesu neverovatno kreativne i uspevaju da izgledaju originalno, interesantno i atraktivno sa sve maramom na glavi i u široj odeći. Očigledno je i da su neverovatno hrabre, pogotovo one koje malo pomeraju granice, pa malo više povlače marame kako bi im se videla kosa i podvrću pantalone nešto iznad članaka, nose jarke boje, sve to ukombinovano sa kitnjastim nakitom. U zemlji koja poseduje striktna pravila oblačenja, pogotovo za žene, ovo jesu prikazi neverovatne odvažnosti, a samim tim i njihov stil privlači mnogo više pažnje i divljenja.

Sledeće fotografije mode sa ulica Teherana zasigurno će vas iznenaditi i ostaviti bez daha.

street style teheran 1 Street Style: Na ulicama Teherana street style teheran 2 Street Style: Na ulicama Teherana street style teheran 3 Street Style: Na ulicama Teherana street style teheran 4 Street Style: Na ulicama Teherana street style teheran 5 Street Style: Na ulicama Teherana street style teheran 6 Street Style: Na ulicama Teherana
Mina Pavlović 
Comments