Na mnogo načina, gej muškarci i strejt žene su odličan par. Njihovi odnosi su uglavnom zdravi i pozitivni, ali u većini slučajeva platonski. Iako se dešava da se strejt žena zaljubi u gej muškarca, većini žena ne treba mnogo da shvate da privlačnost koju osećaju nije i ne može biti uzvraćena – i da to prihvate.

Privlačnost koju strejt žene osećaju prema gej muškarcima najčešće je emocionalne prirode – one se osećaju bezbedno, viđeno, vrednovano i mogu da zadovolje svoje emocionalne potrebe (za bliskošću, razmenom i dubokom povezanošću), koja nadmašuje većinu drugih veza koje imaju sa strejt muškarcima. I ovo je obostrano – i gej muškarci međusobno često imaju toksične i neispunjavajuće odnose, dok im strejt žene pružaju razumevanje i podršku koja im je potrebna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)

Razlozi zbog kojih strejt žene vole gej muškarce

Strejt žene uglavnom ne osećaju seksualnu privlačnost prema gej muškarcima i mogu da se opuste u odnos u kome ne preti seksualna napetost, očekivanja, nezadovoljstvo, posesivnost i ljubomora. Ovakva veza omogućava bezbedan prostor u kome obe strane mogu da spuste gard, budu ono što jesu i podele svoja najdublja osećanja.

Takođe, strejt žene cene to što im bliskost sa gej muškarcima pruža uvid u to kako funkcionišu muški umovi – to je ono što žele, a ne mogu da saznaju od svojih strejt partnera, jer oni najčešće nisu spremni da se toliko otvaraju i poveravaju u vezi. Iako postoje bitne razlike između strejt i gej muškaraca, i jedni i drugi su pre svega muškarci, kojima su mnoge karakteristike, motivi i načini razmišljanja zajednički.

Družeći se sa gej muškarcima, strejt žene počinju da odgonetaju i razumevaju da muškarci, generalno, tretiraju seks drugačije od žena – direktniji su, spremniji da se upuste u neobavezujuće avanture i nestrpljivi da ga imaju.

Pročitajte i ovo: Kada je odustajanje od ljubavi najbolje što možete učiniti za sebe

Takođe, gej muškarci su često hrabriji i sposobniji da prevaziđu prepreke ega – jer su sazrevali učeći da zastupaju sebe i izlaze na kraj sa maltretiranjem i predrasudama zbog svoje orijentacije. Obično brže uče kako da prihvate sebe i prestanu da se trude da zadobiju odobravanje i prihvatanje.

Strejt žene u prijateljstvu ili platonskoj vezi sa gej muškarcima, dobijaju nešto što ne mogu dobiti u prijateljstvu ili platonskoj vezi sa strejt muškarcima. Čak i kada se seksualni element ukloni, strejt muškarci su mnogo više orijentisani na ulogu snažnog, stabilnog, ali ne previše emotivnog i saosećajnog tipa, dok gej muškarci imaju društvenu dozvolu da budu emotivni koliko god žele, jer ne moraju da se uklapaju u stereotipne uloge.

Ipak, odnosi između strejt žena i gej muškaraca nisu uvek i obavezno zdravi, opušteni i ispunjavajući. Pojedine strejt žene preferiraju gej muškarce, jer sa njima ne moraju da brinu zbog svojih kompleksa i nesigurnosti. Umesto da izlaze po mestima gde mnoge druge žene izgledaju mnogo bolje od njih, u gorkoj nadi da će možda upoznati nekog kome će se dopasti, one se bolje osećaju kada potpuno zaobiđu seksualni faktor koji postoji na strejt mestima za izlaske i druže se sa gej ekipom u okruženju u kome ne osećaju pritisak „ponude i potražnje“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Araqs (@parisianamour)


Ova vrste veze može biti i nezdrava, jer strejt žene biraju gej muškarce za prijatelje iz površnih razloga – zabavniji su, vole da kupuju, bolje su drugarice od njihovih drugarica. Slično tome, dešava se da gej prijatelji često tretiraju svoje strejt prijateljice kao društvene dodatke, sve dok ne pronađu momke sa kojima žele da provode vreme. U takvim odnosima ne postoji emocionalni kvalitet bliskosti i povezanosti, jer su odnosi zasnovani na pogodnostima i komforu.

Sve u svemu, strejt žene i gej muškarci imaju odnose specifične vrednosti i kvaliteta, sa retkim negativnim izuzecima. Kada među njima postoji poštovanje, emocionalna kompatibilnost i prijateljstvo, oni mogu razviti jednu od najboljih veza koje neko uopšte može da ima.

Pročitajte i ovo: Zašto su svi najbolji muškarci gej (šta nije u redu sa nama ženama)

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Comments