Hot topics

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Da biste se uspešno držali za svoju tarabu i po potrebi je iščupali i mlatnuli neprijatelja po glavi, potrebno je da ne odustajete od nekih ključnih predrasuda. Ni po koju cenu!

Prva: Solarna joga spržiće vam oči.

Cvikere na nos i ne šalite se ni leti ni zimi, ni u zoru ni u sumrak. Sunce je štetno i sve štetnije. Neprekidno njime haraju nekakve eksplozije i uragani, ozon je bušan, rak kože ćete sprečiti jedino faktorom 250, koji je, naravno, sasvim prirodan, ne sadrži nikakvu štetnu hemiju i izmišljen je za bebe.

Druga: Crna magija ne postoji.

Čak i da ima nečeg u tome, sigurni ste da je decidirano izjašnjavanje protiv najbolja zaštita od svakog uroka. Ako kategorično sve što ne razumete svrstavate u sujeverje, onda ono ne može da vas dotakne ni na koji način. Ljudi koji veruju u koješta jesu slabići, a baksuz im je prodro u život putem slabosti i straha. Čista autosugestija!

Treća: Nema dokaza da bog postoji.

“Da postoji, deca ne bi patila i umirala, zar ne?“ To vam je glavni adut i držite se toga kao pijan plota. Isto je dobro i ono o bolesti, gladi, nasilju i nepravdi, ratovima, prirodnim katastrofama i svim ostalim varijantama genocida koji civilizacija sprovodi nad sobom. Ne dajte da vas zbuni indivdualni pristup nekih ludaka o tome kako je dokaz da bog postoji to što postojimo mi, i kako je telo hram i bog je u svakom od nas, tandara broć! Kakav bi to bog bio, aman? Po meri čoveka? Ne daj bože!

Četvrta: Kakve su ti misli, takav ti je život.

Znači, amin! Pa pola sveta provodi život u tripu da je pametno, kompetentno, tolerantno, dobro i pozitivno. Resto pola tripuje da su im drugi krivi za njihove neuspehe, neraspoloženja, bolesti, nemaštinu. Ko im je kriv kad nisu pametni, kompetentni, tolerantni, dobri i pozitivni? Neka vas ne zavedu u samoispitivanje nikakve teorije o svesti kao vrhu planine koja je sva pod morem nesvesnog, o tiraniji skrivenih motiva i zacrtanih stavova koji upravljaju ispod sve te vode dešavanjima na onom ograničenom vrhu. Nikada se ne pitajte čije misli realizuju vaš život, nego potisnite svaku sumnju u ono isto more, za koje ne treba ni da znate da postoji. I mislite pozitivno!

Peta: To se mene uopšte ne tiče.

Tako je! Neka svako razbija glavu svojim problemima. Ostanite distancirani, ionako je sve besmisleno, a i da reagujete ili se umešate, ništa ne možete da uradite. Jeste, kamenčić koji se kotrlja sa vrha planine može da izazove lavinu, ali onda ostaje zatrpan u toj lavini. Što biste  se onda mešali u bilo šta? Politika? Ma nek se nose, ionako su svi isti. Sport? To je sve namešteno. Pravosuđe? Korumpirano. Obrazovanje? Neko hoće da nam deca rastu tupava i neinventivna, zatrpana obiljem bespotrebnih informacija, bez pravog alata da ih obrade, sintetišu i koriste. Ubija im se interesovanje i radoznalost, od vrtića.

Ali šta vi tu možete? Ako ne date dete u školu, odoste u zatvor. Ako ne podmažete gde treba, odoste u kurac. Ako ne glasate… ma neka glasaju sami za sebe, ionako je svako u nekoj koaliciji.

Najbolje je da gledate svoja posla i ne talasate. To se vas, uostalom, ništa ne tiče.


Aleksina Đorđević, matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice