#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Šta ti je potrebno za pogled koji zavodi i obara s nogu?

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Vreme je da isprobaš “Fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Striptiz za pismene: Veća polovina

Striptiz za pismene: Veća polovina

Znate ono o čašama meda i žuči? Neprevaziđen je Njegoš i nekako, ma svaka mu je ka’ u Njegoša, ali zajebao nas je fundamentalno. Naime, ništa nije rekao o zapreminama i proporcijama. Med se služi na dnu rakijske čašice, a žuč peni u krigli. Ako vam je kašika upala u med, pa ste proždrnuli celu teglu, proporcionalno sledi bure za kupus – žuči. Ako ste ziheraš, pa koristite kašičicu za oprezno kusanje, ipak vam ne gine dva deci žuči, koliko god vam srkovi bili mali koliko i kusovi. Esencijalno je, naravno, pitanje stava o čašama. Ona psihopopulistička o napola praznim ili napola punim. Stav koji podržava proces punjenja čaše, omogućiće vam da, kad dođe na red ožderavanje medom, kažete sebi “E vala, i bio je red. Posle onoliko cimanja i smaranja i maltretiranja“. Time ste obrnuli redosled, pa žuč ne dolazi da vam zagorča uživanje, nego dođe med, kao šlag na torti. A kad vam toliki šećer udari u glavu, pa napravi mesta za galone gorčine koji su se tankovali u međuvremenu, onda se pozovete lepo na onu lepu “sve što je lepo kratko traje“ i mirne duše odete u tri lepe. Kao što bi neko otišao u parno kupatilo. Na anticelulit masažu. Detoksikaciju. Transfuziju. Reanimaciju.

zp med Striptiz za pismene: Veća polovina

Kap meda - veća polovina čaše žuči

Dobro, neću da insistiram. A mogla bih, i to vrlo žučno…

E sad, pošto za sve na svetu postoji 50 posto razloga za i 50 protiv, proporcije porcija meda i čaša žuči su, sa pozicije odbrane Njegoševe istine, sasvim proporcionalne. Kap meda jednaka je pljusku žuči.

Pa kad me neko pita (a pitaju) da li je vredelo, ja kažem da. U stvari, kažem DA. Biser na tasu dragocenosti u ravnoteži je sa tonom đubreta na tasu bezvrednosti. Grumenčić zlata preteže nad kilogramom olova. Ukus kockice čokolade obriše sećanje na… pa, ne sećam se toliko gorke i ogavne stvari koju sam sigurno mnogo puta sažvakala i progutala.

Blesak čiste sreće, pet minuta strasti, uzlet u nebesa, sve to stane u kap meda. Neprobojna pomrčina najgušće tuge, sati ispunjeni ništavilom, strmoglav pad sa neba na beton, u svakoj sekundi svoje realnosti nose utisnut doživljaj sreće, strasti i uzleta.

Nazdravljam svojom čašom žuči, dopola praznom. Ispijam je lagano, s merakom. To je samo druga strana istog novčića. Kojima je moja riznica ispunjena do vrha.

I ne kažem ne mogu više.

A nikad više čak i ne pomislim.

Umesto toga, kažem koliko još.

I pomislim opet bih, koliko god mogu.

Jer čaša žuči ište čašu meda, smiješane… sećate se?

Poštujem patnju, bol i gorčinu, iz sve snage ih poštujem!

One nisu naplata za uživanje, ekstazu, oduševljenje.

Već odjek onog najradosnijeg, najživljeg i najsrećnijeg u meni.

I kad akutni bol dosegne svoj hronični izvor i ja bez dvoumljenja posegnem za svojom homeopatijom, potpuno sam mirna. Ispunjena, zadovojna.

Je l’ sve u redu, pitaju.

Da. Ništa nije u redu, ali sve je kako treba.

Još si tužna?

Da. U tuzi pronalazim toliko radosti.  A kad ona zaiskri poput šampanjca i poškropi vas neočekivano, zapitaćete se krišom pa zar ona nije u žalosti, zar nije povređena?

Da. Ali ja znam da pravim koktel, sa obe čaše u rukama, pune toliko da prelivaju. Polovina moje sreće je čista tuga, čista poput suze. Veća polovina moje sreće je čisto pijanstvo. Čisto poput izvora.

Ako me vidite pijanu, pevajte sa mnom. I plačite. I smejte se dok ne ostanete bez daha.

Tako ja nazdravljam.

Prethodne tekstove iz serijala “Striptiz za pismene” možete pročitati ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice