Hot topics

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Kad nam je do nečeg stalo, čini nam se da imamo svo vreme ovog sveta da se posvetimo realizaciji, ali ako realizacija ne zavisi od naše akcije i ako moramo da čekamo i da se strpimo, onda više nismo sigurni koliko vremena imamo. Postajemo očajni, frustrirani, borimo se sa sobom. Hoćemo da odustanemo i prekinemo, jer ne možemo da čekamo, ne možemo da se strpimo, ne vidimo kraj, ne vidimo pozitivan ishod, pa nam se čini da je bilo šta bolje od čekanja u neizvesnosti.

Zdrav razum pokušava da nam pomogne, da sagleda neko realno vreme, koje možemo da uložimo u strpljenje. Postavljamo sebi rokove. Sačekaćemo do proleća pre nego što promenimo posao, ili, uložićemo još godinu dana života u ovu vezu, ili se upravljamo prema rođendanima i značajnim datumima.

Organice Your Life February 2011 Cover photo Alique model Valentina Zelyaeva Women Management NYC Blog Koliko dugo traje strpljenje

Ali nikakav rok neće učiniti da naše strpljenje bude nagrađeno. Uopšte nam ništa ne garantuje da će se isplatiti. Zato je potrebno da tačno znamo šta hoćemo i koliko možemo i da damo sve od sebe, bila to akcija ili pasivnost, verujući u sebe, a ne u cilj i rezultat. Stvari će na kraju ispasti ovakve ili onakve, a strpljenje nam je potrebno da shvatimo koliko nam je stalo i da li ćemo prihvatiti da se stalno borimo za rezultate, koji će stalno biti ovakvi ili onakvi. Ako nikada ne izguramo do kraja sa tim strpljenjem, stalno ćemo se vrteti u istom krugu uzroka i posledica, koji će vremenom biti sve teži, a mi sve nezadovoljniji.

Istina je ono o strpljenju i spasenju. Znam po tome što mi izaziva toliku nelagodnost. Jer ako ne po drugim znacima, istina se prepoznaje po tome koliko nam je neprijatna.

Aleksina Đorđević

Editors choice