Studenti prve i treće godine sa Modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan i ove godine na modnoj manifestaciji “Balkan Art Fashion Event” (BAFE). Deseti BAFE biće održan na lokaciji Studentskog Kulturnog Centra (Kralja Milana broj 48) i naši studenti će prikazati svoje kolekcije 9. juna 2017. godine, sa početkom od 20h.

Kolekcija i projekat prve godine sa smera Modni dizajn, pod nazivom “Poeme de Equeere” su haljine izrađene u PVC-u. Ovi modeli imaju za zadatak istraživanje forme trougla sa jedne strane, jednog od najmoćnijih elemenata u dizajnu tako i istraživanje same forme haljine kroz apstrakovan pristup drapiranja, konstrukcije i kombinovanja teksture.

skice 1 godine BAFE Studenti Modnog dizajna sa Univerziteta Metropolitan na desetom BAFE u ILUSTRACIJA „Poeme de Équeere“  1 godina BAFE Studenti Modnog dizajna sa Univerziteta Metropolitan na desetom BAFE u

Modeli inspirisani arhitekturom i manirom futurizma najavljuju novi pristup koji izlazi iz okvira poznatog i istražuje nove mogućnosti formi u dizajnu koje su – drugačije, inovativnije i kreativnije.

Studenti sa treće godine Modnog dizajna, predstaviće svoju večernju kolekciju pod nazivom “Hidden emotions“. Kolekcija je inspirisana modernom arhitekturom i istorijskom uniformom, koja se prožima sa elementima futurizma i geometrije. Na reviji će biti prikazani kombinezoni i eksperimentisanje na temu večite male crne haljine.

3 godina BAFE Studenti Modnog dizajna sa Univerziteta Metropolitan na desetom BAFE u HiddenEmotions 3 godina BAFE Studenti Modnog dizajna sa Univerziteta Metropolitan na desetom BAFE u HiddenEmotions 3godina BAFE Studenti Modnog dizajna sa Univerziteta Metropolitan na desetom BAFE u ilustracija 3 godina BAFE Studenti Modnog dizajna sa Univerziteta Metropolitan na desetom BAFE u kolaz 3 godina BAFE Studenti Modnog dizajna sa Univerziteta Metropolitan na desetom BAFE u

Balkan Art Fashion Event” je modna manifestacija nastala sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

 

Comments