H&M Studio kolekcija za jesen/zimu 2016. juče je ekskluzivno predstavljena domaćim poznavaocima mode – urednicima, novinarima, stilistima i blogerima na tradicionalnom Open House događaju, u Krsmanovićevoj kući na Terazijama. Okupljeni gosti imali su priliku da vide mušku, žensku i dečju Studio kolekciju, koje će se u prodaji naći od 8. septembra, u odabranim radnjama ovog švedskog brenda širom sveta.

Studio kolekcija za jesenzimu 2016. predstavljena poznavaocima mode 9 Studio kolekcija za jesen/zimu 2016. predstavljena poznavaocima mode Studio kolekcija za jesenzimu 2016. predstavljena poznavaocima mode 2 Studio kolekcija za jesen/zimu 2016. predstavljena poznavaocima mode Studio kolekcija za jesenzimu 2016. predstavljena poznavaocima mode 4 Studio kolekcija za jesen/zimu 2016. predstavljena poznavaocima mode

 Ženska snaga i folklorna romantika

Ženska Studio kolekcija je unapređena i sastoji se od individualnih komada bogatih detaljima – od preciznih krojeva do vezova. Krojevi naglašavaju ramena, struk i figuru peščanog sata, dok haljine sa dugačkim rukavima donose glamur i mekoću. Najčešće korišćene tkanine su vuna, somot, čipka i pamuk, a najdominantnije boje su neutralne, kao i crvena i crna.

H&M Studio kolekcija donela je novu ženstvenost. Sve je inspirisano ženskom snagom i moći, uz svežu notu folklora i romantike. Ona je unapređena i u isto vreme veoma stvarna“, kaže An Sofi Johanson, kreativni savetnik u H&M-u.

Studio kolekcija za jesenzimu 2016. predstavljena poznavaocima mode 3 Studio kolekcija za jesen/zimu 2016. predstavljena poznavaocima mode Studio kolekcija za jesenzimu 2016. predstavljena poznavaocima mode 10 Studio kolekcija za jesen/zimu 2016. predstavljena poznavaocima mode Studio kolekcija za jesenzimu 2016. predstavljena poznavaocima mode 8 Studio kolekcija za jesen/zimu 2016. predstavljena poznavaocima mode Studio kolekcija za jesenzimu 2016. predstavljena poznavaocima mode Studio kolekcija za jesen/zimu 2016. predstavljena poznavaocima mode

 Svež pogled na klasičnu mušku modu

Studio kolekcija odiše intuitivnim stilom koji je osvežio pogled na klasičnu mušku modu. Tradicionalne tkanine, kao što je somot, krojene su tako da budu udobne i praktične. Vuneni komadi postali su glavni za slojevito oblačenje u predstojećoj sezoni. Odeća je uglavnom monohrona i odaje utisak nove uniforme za život u gradu.

Jako mi se dopada što je napravljena upečatljiva kolekcija od tako svedenih komada. Možete napraviti savršenu kombinaciju od osvežene klasične odeće, naročito ako se uzme u obzir da se o detaljima tako temeljno razmišljalo“, kaže Andeas Lovenstem, dizajner za mušku odeću u H&M-u.

Studio kolekcija za jesenzimu 2016. predstavljena poznavaocima mode 7 Studio kolekcija za jesen/zimu 2016. predstavljena poznavaocima mode

Dominantne tkanine u kolekciji su reciklirana vuna – miks kašmira i merino vune, zatim najlon i miks svile i pamuka, a boje maslinasto zelena, braon, tamno plava, siva i izbledelo crna.

Folklorne bajke kao modna stvarnost

Prva H&M dečija Studio kolekciju inspirisana je pričama poput Alise iz zemlje čuda ili švedskim pričama Džona Bauera, i ima vez ili print kao glavne motive.

Dopada mi se kako dečja H&M Studio kolekcija pretvara folklorne bajke u modnu stvarnost. Detalji na kolekciji su fantastični i čine da svaki komad garderobe ima pravi karakter i šarm“, kaže An Sofi Johanson, kreativni savetnik u H&M.

Studio kolekcija za jesenzimu 2016. predstavljena poznavaocima mode 5 Studio kolekcija za jesen/zimu 2016. predstavljena poznavaocima mode Studio kolekcija za jesenzimu 2016. predstavljena poznavaocima mode 6 Studio kolekcija za jesen/zimu 2016. predstavljena poznavaocima mode

U kolekciji preovladavaju crna, bela, crvena, zlatna i ružičasta.

 

Comments