Želiš da imaš sjajnu, svetlu, skoro belu, platinastoplavu kosu kao Marilyn Monroe, ili još bolje Daenerys Targaryen – kraljica iz čuvene Game of Thrones serije koju je igrala predivna Emilia Clarke? Znam kako ti je, veliki deo života sam provela plava i sada kada sam se konačno vratila u svoju prirodnu boju, jako malo je potrebno da me odvuče natrag na “plavu stranu”. Jer plava kosa čini da se osećam zanimljivo, ženstveno i moćno – i koja žena ne bi to sebi poželela? Naročito u ovoj godini, kada su svi iskoristili priliku da se samostalno ofarbaju u kućnim uslovima, poželela sam da uradim nešto riskantno i vratim se u plavu, ali shvatila sam da prelazak u ovu boju nije lak, a izlazak je još teži. Blajhanje veoma oštećuje kosu i najbolje je uraditi ga u frizerskom salonu, uz puno pažnje i postepeno, a ukoliko ste rešene da se upustite u ovu avanturu – evo na šta sve treba da obratite pažnju.

Blajhanje nije impulsivna odluka

Iako ćete verovatno impulsivno poželeti preko noći da potpuno promenite svoj fizički izgled i ofarbate se, stisnite kočnicu odmah i dajte sebi vremena. Farbanje u plavo traje, ukoliko ste veoma tamnoputi po prirodi možda će biti potrebno da odete na više tretmana i mada ste želeli promenu – biće vam potrebno neko vreme da se naviknete na novi odraz u ogledalu. Zato, polako, proverite svoje planove, i kada nemate previše privatnih i poslovnih dogovora, zakažite farbanje i pripremite se na ovaj zabavni korak.

Postoji više nijansi platinastoplave

U zavisnosti od vašeg tena, važno je da se odlučite da li ćete ići na kremastije, odnosno toplu mlekobelu boju, ili biste pak išli na hladnije tonove – kao što su bela koja naginje ka sivoj, pepeljastoj ili lila nijansi. Ukoliko vam je ten bled i rozikast, kremaste nijanse će mu više prijati, ukoliko vam je ten topliji, možete ga “ohladiti” hladnosivim nijansama. Svakako, ukoliko želite da budete ledenoplava i bleda kraljica – ko sam ja da vas sprečim, go for it girl!

Comments