Sada znaš malo bolje, a što više i bolje znaš, sve ti je jasnije da neke stvari shvataš retroaktivno, da stečeno iskustvo stalno moraš da prevazilaziš da te ne bi ograničavalo, kao i da su najdragocenija iskustva ona zbog kojih postaješ tolerantnija, svesnija, bliža miru u duši i radosti u srcu. Ko zna – da si ove stvari stvarno mogla sama sebi da poručiš kad si bila tinejdžerka iz neke odraslije i mudrije budućnosti, da li bi to imalo olakšalo tvoj put?

Štednja je važnija nego što misliš

Tvoji roditelji ne pokušavaju da ti smanje džeparac i da ti nešto uskrate, nego žele da se uvere da shvataš kako je važno da sutradan budeš finansijski nezavisna i stabilna. Materijalna baza podržava sve tvoje buduće odluke i akcije.

Nemaš pojma šta je prava ljubav

Zanos, zaljubljenost, obožavanje, “otkidanje” za nekim, večne ljubavi od nedelju dana, ozbiljne veze od dva meseca… Sve je to tek predigra, grebanje po površini, uvežbavanje emotivne komunikacije, svesti i inteligencije. I to je nešto što ćeš razrađivati, uvežbavati i unapređivati celog života. Mnogo lica ima ljubav i mnoge ljubavi su prave, budi spremna na sva moguća iznenađenja i manifestacije ljubavi.

Ne budi kučka

To nije kul. Možda izgleda kao da jeste, ali stvarno nije. Stidećeš se kasnije kad se setiš svojih kul kučkastih postupaka prema školskim drugaricama, prema momcima, prema profesorima…

blog 3 4 Stvari koje bi volela da možeš da poručiš sebi u tinejdžerskom uzrastu
Comments