Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Reči su ono što nas vodi kroz svet. Samo komunikacijom u kojoj pravilno upotrebljavamo prave reči možemo postići prave ciljeve.

Naše reči treba da budu u skladu sa našim intelektom, sposobnostima i zrelošću. Tek kada razlučite šta je ispravno reći u kojoj situaciji, možete da krenete putanjom uspeha i postanete dobar lider. Do tada, evo saveta šta je to što treba da u potpunosti izbacite iz svoje komunikacije sa drugima.

lider Stvari koje nikada nećete čudi od uspešnih lidera

“Ja sam šef.

Položaj na kome se nalazite samo govori o vašem iskustvu i dugom putu koji ste prošli u svojoj karijeri. On vas ne čini nadmoćnijim i boljim od svojih saradnika, a dobar lider uvek je spreman da sasluša ostale i uvaži njihove dobre sugestije. Sujeta vas, pak, neće odvesti nikud.

“Nisam ja kriv” ili “Ko je kriv?”

Pre nego što se ogradite od krivice, važno je da analizirate sve faktore koji su doveli do neke greške. Od osuđivanja drugih za njihove greške, mnogo je bolji konstruktivan pristup – otkrivanje uzroka greške i njeno ispravljanje, a potom izgradnja uslova u kojima se ona neće ponoviti. Greške su normalan deo procesa rada, i nikada im ne treba pristupati sa fatalizmom.

“Ovde sam zbog uspeha, a ne zbog prijateljstva.”

lider na poslu Stvari koje nikada nećete čudi od uspešnih lidera

Radna atmosfera je jedan od ključnih faktora uspešnosti nekog posla. U uslovima gde svi teže uspehu iznad svega, zaposleni su jedno drugome konkurencija i međusobno se sukobljavaju, umesto da grade uspeh kompanije.

“Ovde se to ne radi na taj način.”

Zatvorenost za nove stvari i rizike dovešće vaš posao do stagnacije i konačne propasti. Morate biti spremni da prihvatite uvek nove predloge i nove načine rada.

“Srećan si što imaš ovaj posao”.

nadredjeni i podredjeni na poslu Stvari koje nikada nećete čudi od uspešnih lidera

Kada svoje podređene prestanete da posmatrate kao intelektualni kapital, i kada egzistencija postane jedina stvar koja ih drži na poslu, oni neće biti motivisani da daju svoj maksimum, a takva atmosfera će odvući i vas i vašu kompaniju na dno.

Jasna Stanić

 

 

Editors choice