Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

1/2

Stalno se priča o kanalisanju stresa, o potrebi da se relaksiramo i opustimo, o tome da je stres glavni uzročnik svih problema – zdravstvenih, porodičnih, emotivnih, psiholoških – koje imamo, živeći u ritmu savremenog sveta. I sami često osećamo i govorimo kako smo pod stresom i kako pokušavamo da se opustimo, a radimo neke stvari ne razmišljajući i ne povezujući ih sa stresom – ili čak mislimo da nam one pomažu da ga se oslobodimo, a nije tako.

Nošenje neadekvatne odeće

Potrebno je da se presvučemo čim uđemo u kuću, da se raskomotimo i obučemo ono što nosimo po kući – na taj način skidamo sa sebe radni dan i bukvalno i figurativno. A zatim za spavanje opet treba da se presvučemo i da nosimo pidžamu, majicu ili spavaćicu u kojoj se osećamo prijatno i koja nas samim oblačenjem uvodi u svet opuštanja i spavanja. Nošenjem adekvatne garderobe u svakoj prilici, pokazujemo fizičku i psihičku spremnost za tu priliku – kao što ne biste otišli na posao u spavaćici, tako ne biste ni spavali u sakou, ili nosili po kući farmerice u kojima ste proveli radni dan. Ako to ipak radite u nekom obliku, to narušava suptilne energetske tokove svakodnevice i pojačava stres. Niste se zaista opustili i odmorili, ako ste zadremali na kauču, u odeći u kojoj ste došli s posla.

Multitasking

U nastojanju da uštedimo vreme, pokušavamo da radimo više stvari istovremeno, smatrajući da nas razgovor telefonom, ili video poziv neće omesti u pranju sudova i spremanju hrane, da možemo da gledamo film i da se dopisujemo sa nekoliko osoba… Savremena tehnologija nas navodi da verujemo da ćemo neke stvari vezane za komunikaciju obaviti usput, ali rasutost pažnje često plaćamo glupim propustima – za sve je potrebna koncentracija i posvećivanje, ako išta mislimo da obavimo kako treba. Osim toga, vreme koje eventualno uštedimo multitaskingom, bude nam naplaćeno u nervima i pritisku koji osećamo kad pokušavamo da podelimo pažnju i kad jasno osećamo da nam ne ide i da ne želimo to da radimo, ili ne osećamo ništa, pa onda ispustimo nešto i razbijemo (ili se povredimo).

Editors choice