Uglavnom smo mešavina nekih tipova i možda pretežno ekstrovertni ili pretežno introvertni, ali ima i onih koji su zaglavljeni, a ponekad i razapeti tačno između ekstro i introvertnosti i u skoro istom trenutku imaju suprotstavljene potrebe, želje i reakcije.

Komunikacija nije problem, ali površnost jeste

Razgovarati sa bilo kim, poznatim i nepoznatim, nije nikakva prepreka, ni napor za vas. Lako uspostavljate komunikaciju, ali ako je ona banalna, ne uspevate da je održite. Kurtoazni razgovori na vas deluju poput suzavca – plače vam se i beži vam se. Mozak traži da bude angažovan – uspostavljanje kontakta i pokretanje razgovora ga adekvatno upošljavaju – ali kad razgovor postane potpuno besmislen, jer sadrži samo ljubazne površnosti, vaš mozak tiltuje i sabotira vas. Više od tri besmislene opaske i već ste ustali i promrljali nešto, jer niste u stanju da izgovorite još jednu neistinitu ljubaznost.

Dobro vam je u društvu, ali samo u dobrom društvu

Volite da ste okruženi ljudima, ali samo onima sa kojima se osećate prijatno i opušteno. Ako se nalazite okruženi različitim skupinama ljudi koje ne poznajete, osećaćete se čudno i neprilagođeno i malo uplašeno. Povući ćete se u sebe i pokušati da što pre izađete iz te situacije i ostanete sami u svojoj zoni komfora.

zaglavljeni Stvari koje razumeju ZAGLAVLJENI između introvertnosti i ekstrovertnosti
Comments