Ne želite da vam drugi „staju na muku“, ne verujete da neko može da vam pomogne, kažnjavate sebe, ili pokušavate čak i od sebe da sakrijete koliko vam je teško. Možda ste vaspitani da ne pokazujete osećanja, da zadržite glazuru ljubaznosti, predusretljivosti, uključenosti i da nikoga ne puštate toliko blizu da bi mogao da vas „pročita“. Možda vas prkos, ili neka stara povreda teraju da „držite glavu“ i nastojite da ostavite utisak da nemate nikakvih problema i da je sve pod kontrolom – možda verujete da je vaša snaga u tome. Svakako ćete se prepoznati u ovim „manevrima“.

Strašno ste zauzeti

Kada potiskujete sopstvenu bol, odjednom imate toliko mnogo posla da ne možete glavu da dignete. Jednostavno, sebi ne ostavljate ni trenutak vremena za razmišljanje i suočavanje, jurcate i radite dok ne padnete od umora (to je jedini način da zaspite) i sutradan nastavljate dalje.

Priskačete u pomoć i preuzimate svačije probleme

Dok pomažete nekom drugom, ne razmišljate o svojim problemima. Osećate se korisno, angažovano, potrebno i verujete da radite nešto dobro i plemenito, dok zapravo koristite tuđe probleme i nevolje da pobegnete od svojih.

Nikada ne govorite NE

Sve prihvatate, šta god da vam se traži i nudi. Zato što je svaki zahtev i zadatak dobrodošao. Jedino vas plaši „prazan hod“, mogli biste da poludite ako nemate šta da radite. Zato se pretrpavate poslom i ništa ne odbijate.

Nalazite izraz svog stanja u muzici

Slušate pesme u kojima se govori o onome što vi osećate. Možete pevati uz takve pesme i osećati se bezbedno, dok u realnosti ne nalzite reči i hrabrosti da govorite o svojim osećanjima.

Neke ljude ne možete da pogledate u oči

Izbegavate one koji vas zaista poznaju i koji će vas odmah pitati šta nije u redu. A kad ne možete da ih izbegnete, izbegavate da sretnete njihov pogled. I vi znate da oni znaju da nešto nije u redu, ali puštaju vas, jer znaju i koliko ste zatvoreni i tvrdoglavi i uplašeni.

Comments