Bilo da si namerno ili od rođenja crvenokosa, jedno je sigurno – niko ne uživa i ne zabavlja se kao ti. I dok se crnke i plavuše večno svađaju oko toga ko je lepši, ko više uživa u životu i koje su to privlačnije muškarcima, crvenokose odnose pobedu. Kako se lepo kaže: “Dok se dvoje bori, treći koriste situaciju!” Često se ispostavi da su devojke sa riđom ili crvenom kosom jako specifičnih i zanimljivih karaktera, prilično umiljate, ali i snažno “vatrene”, uvek privlačne i uvek u centru pažnje. Ali, i one umeju nekad da “zakažu” bar kada je nega u pitanju ili jednostavno način stilizovanja i brige o kosi, pa evo koje su to stvari koje svaka crvenokosa devojka mora da zna!

Maska za kosu

Iako će svaka devojka koja se farba verovatno kukati često, jer mora da se farba redovno i nikako ne može svoju boju za kosu da “prevari” da se duže zadrži na glavi, najrealniji i najveći problem u vezi sa ovim ipak imaju crvenokose. Veoma je bitno na kakav način neguješ svoju kosu, jer crvena boja najviše dve nedelje može da izgleda OK, posle čega postaje sve svetlija i sasvim neujednačena. Od presudne važnosti je redovno nanošenje neke kvalitetne maske za kosu koja utiče na održavanje i očuvanje boje, pa nikako nemoj taj korak da preskačeš.

crvenokosa 4 Stvari koje svaka crvenokosa devojka treba da zna

Koristi se prirodnim trikovima

Boju kose ne održavaju samo skupi preparati i razni proizvodi koji su drogerijski, vež za to mogu poslužiti i neke namirnice koje imaš u svom frižideru, špajzu… Odličan način da “osvežiš” boju i produžiš vreme do sledećeg farbanja jeste da na mokru kosu naneseš sok od cvekle ili brusnice, bez šećera, to držiš na glavi nekih 20 minuta i onda najnormalnije ispereš. Videćeš ogromnu promenu, jer će tvoja boja izgledati svežije, lepše, a i kosa će sigurno biti negovanija, jer ovi sokovi nemaju apsolutno ništa što bi joj štetilo.

Comments