Tvoja sreća i dobrobit zavise samo od tebe, mnogo puta si to čula. Ali teško je poverovati da je to istina, kad je toliko stvari, situacija, ljudi i odnosa u tvom životu, koji te usrećuju i unesrećuju, koji duboko utiču na tebe i tvoje stanje životne radosti.

Prestani da povezuješ svoju sreću sa drugim ljudima

Trebalo bi pre svega da budeš sama sebi dovoljna i da ne vezuješ ispunjenost svog života i svoju sreću za nekog drugog. Prvo i najvažnije, moraš da budeš puna energije, jer ako si iscrpljena, tvoje misli su negativne i odnos u kome si, postaje bedan kao i tvoje emotivno stanje. Ako si nezadovoljna sobom, to što imaš nekog ispuniće te samo za kratko vreme, jer osoba nezadovoljna sobom nije u stanju da ima stabilne odnose koji se razvijaju i traju.

Prestani da se žališ i da sažaljevaš sebe

Ti nisi žrtva okolnosti i drugih ljudi, iako je deo života koji možeš da kontrolišeš veoma mali. Stvari se nekako uvek nameste da ispadne dobro za tebe, da te pokrene u nekom pravcu, donese ti neke uvide i lični razvoj – ako ih prihvataš i ako učiš svoje lekcije, a ne opireš se i ne zamagljuješ svoj um kukanjem i samosažaljenjem.

happy 2 Stvari koje treba da prestaneš da radiš ako želiš da budeš srećna
Comments