Ako želiš da u buduće živiš bolje, da sledeće godine imaš ispunjeniji život i budeš zadovoljnija, najpre utvrdi šta je ono što ti donosi zadovoljstvo. Šta te čini ponosnom i šta te sprečava da se baviš stvarima koje ti donose zadovoljstvo i čine te ponosnom.

Pronađi razloge – šta te istinski motiviše

Sve što radimo, radimo zato što na neki način imamo od toga koristi – um tako funkcioniše. Ako si u lošoj vezi iz koje ne možeš da izađeš, za to postoji razlog, ti nešto dobijaš od toga, možda potvrdu svog ubeđenja da si žrtva, ili da ne zaslužuješ bolje. Ako imaš neku naviku koju ne možeš da prevaziđeš, postoji nešto zbog čega se držiš te navike. Radi se o tome da ti nisi žrtva svojih hroničnih problema, nego da ih održavaš i držiš se njih, jer su ti potrebni. Pronađi tu potrebu, raskrinkaj je, osvetli je i shvati.

Ignoriši probleme, fokusiraj se na rešenja

To da ignorišeš probleme ne zvuči baš kao dobar savet, ali u suštini, to je način da im ne pridaješ važnost i da ne gubiš energiju na besmislenu brigu i strahovanje, koji će te odvratiti od svake akcije i zatvoriti u začarani krug strahovanja. Delovanje uprkos strahovima je put ka rešenju. Usmeri svoju snagu i energiju na rešavanje problema, to je jedini način da prevaziđeš strahove – i da rešiš probleme. I to radi.

Prestani da se truješ raznim glupostima

Trpljenje ljudi koji ti oduzimaju energiju, govore koješta i traže tvoju pažnju, konzumiranje nezdrave hrane, prihvatanje lošeg tretmana na poslu… Prestani da se puniš lošim, nekvalitetnim i polovičnim sadržajima svake vrste.

Comments