Mnoge dobre odluke koje smo doneli nećemo biti u stanju da sprovedemo, iako smo veoma pozitivno smislili šta je ono što hoćemo i što je dobro za nas. Možda smo prekoračili svoje sposobnosti zato što nismo uzeli u obzir stvari koje treba da prestanemo da radimo, jer su destruktivne. Ništa dobro ne možemo početi, dok se ne suočimo sa stvarima koje treba da završimo, okončamo, prevaziđemo, odbacimo.

Stvari koje u ovoj godini treba da prestanete sebi da radite Stvari koje u ovoj godini treba da prestanete (sebi) da radite

Prošlost

Ko zna koliko prošlosti vučemo sa sobom, opterećeni stvarima koje nismo uspeli da završimo i prevaziđemo. U novoj godini prestanite da vučete prošlost za sobom. Ne možete se odjednom osloboditi sveg prtljaga, jasno, svako ima teret prošlosti, razumljivo, ne želite sve ni da odbacite, evidentno. Ali odaberite onu jednu stvar čiju težinu ste i prestali da osećate, na čiji ste pritisak navikli i koju ne dovodite u pitanje, jer ste je prihvatili kao deo sebe. Kako da pronađete koja je to stvar? Krenite unazad, tragom stvari koje vam se dešavaju po istom scenariju. Da li vam se svaka veza okonča na isti način? Da li uvek imate nemoguće veze? Da li redovno oklevate i posle shvatate da ste propustili šansu? Da li se uvek uplašite u istim situacijama, i to tako da uspete sebe da sabotirate i da se te situacije uvek završe tako što samo izdramite i ništa se ne promeni u vašem životu?

Put prošlosti posut je kamenjem o koje se redovno saplićemo, jer stalno idemo tim putem, a kad mislimo da smo krenuli napred, zapravo smo se samo spotakli i opet upali u petlju.

Comments