Samopouzdanje i samopoštovanje mogu da se ojačaju i to je ono što ćeš sigurno učiniti na putu ličnog razvoja. I otkrićeš da se ljudima nećeš više dopadati, jer im je bilo lakše da izađu na kraj sa tobom dok si bila neodlučna i nisi stavljala sebe na prvo mesto.

Ne prihvataš izvinjenje, ako ga ne prati odgovarajuća akcija. Neki ljudi računaju na to da će te izmanipulisati izvinjenjem i nije im teško da se stalno izvinjavaju i mole za oproštaj. A nekima je toliko teško da ponude izvinjenje, da će misliti da je to sasvim dovoljno – što su izgovorili ono što im teško pada. Tvoje osnaženo samopoštovanje neće ti dozvoliti da prihvatiš prazna i beznačajna izvinjenja.

Više ne preuzimaš ulogu mirotvorca. U stanju si da ostaneš po strani, u sopstvenom miru, dok se drugi sukobljavaju zbog gluposti, jer ti je jasno da to nije tvoj posao – da tamponiraš i kanališeš svaku nategnutu i neprijatnu situaciju.

Ne učestvuješ u orgijama samosažaljenja i ogovaranja. Neka drugi kukaju na svoje živote i ogovaraju druge, kojima je u njihovim životima bolje nego njima, mogu oni to i bez tebe. Ti više ne podržavaš ovakve loše vibracije.

blog3 3 Stvari koje više ne radiš kad osnažiš svoje samopoštovanje
Comments