Svoju snagu nisi našla tek tako, nego si je gradila, osnaživala, nadograđivala i dobro znaš šta zaslužuješ, šta duguješ sebi, gde su ti granice, šta tolerišeš, a šta treba da odgurneš daleko od sebe. Jaka žena nema “milosti” u sledećim situacijama i stavovima i sa njima ne pravi kompromise.

Niko ne treba da ti “soli pamet”

Pamet je jedina stvar viška koja je najčešće u deficitu. Ljudi imaju pameti za razbacivanje, a najčešće vole da dele savete u stilu “to ti ne valja” i “ne treba tako” ili “nemoj tako”… Nemoj da slušaš gluposti, samo da bi bila nečija publika, koja mu pruža uverenje da je pametan i mudar.

Ne toleriši bezobrazluk i aroganciju

Kada je neko bezobrazan i drzak, ako nisi raspoložena da ga postavljaš na njegovo mesto (a zašto bi se trudila, kasno je za kućno vaspitanje) dovoljno je da ga ignorišeš. Zapravo, to je najbolje. Bezobraznike ignorisanje najviše boli.

Laganje zbog nečije osetljivosti

To je dobar poriv, nema sumnje, želiš nekoga da poštediš i onda ga suptilno slažeš, jer ne želiš da ga ljutiš i uznemiravaš. Ali ovim humanim potezom narušavaš svoj integritet i oduzimaš pravo sagovorniku da pokaže da je na visini iskrene komunikacije. On verovatno nije, ali tvoje je da mu daš šansu, a ne da ga štediš.

jaka zena 1 Stvari i stavovi sa kojima jaka žena ne pravi kompromise
Comments