Kada iskusite dovoljno borbi (i naročito, dovoljno poraza u njima), shvatite da ste se uglavnom najviše borili tamo gde ste se opirali, a da ste se opirali baš onim stvarima koje su bile najvažnije lekcije i trebalo je da se odigraju, da biste mogli da rastete i napredujete. Tada znate koliko ste snage stekli, ulažući, rizikujući, istrajavajući, suočavajući se – ili se opirući dok vas život nije saterao uza zid. Jurili ste bez daha, da biste stigli ono što je sve vreme bilo u vama – vaša hrabrost i snaga. I kad ih odmerite i vrednujete, kad shvatite koliko možete, onda prestanete da jurite i da se borite nasumice, na svakom poprištu na koje usput naletite, jer jurnjava je iscrpljujuća. Sasvim fino možete i bez nje, kad ste kod sebe. 

Više ne jurite u potrazi za savršenim muškarcem 

Taj muškarac je ideja o tome da vam je potreban neko da vas ispuni i upotpuni, jer niste potpuni i celi, sami sa sobom. Osim što jeste. Kad otkrijete svoju snagu, prestaje očajnička potraga za NJIM. Stavljate sebe na prvo mesto i opuštate se. Uživate u sebi i širite sve aspekte svog života, jer u njemu ima toliko bogatstva i ispunjavajućih sadržaja. Kad ste dobro sami sa sobom, tog nekog posebnog, sa kim možete da delite i množite životne radosti i izazove, srešćete kada vam prioritet postane vaš život, a ne potraga za muškarcem koji će ga ispuniti.  

Prestanete da jurite za ljubavlju 

Jer ljubav se ne može stići, a i ne beži – ona prava ljubav se dešava kada ste vi pravi. A snažna žena postaje prava žena, kad prihvati sebe i svoj život, sa ljubavlju. Kad shvati da je njen život svakako ispunjen ljubavlju, jer ljubavi ima u svemu što radite, za šta se zalažete i čemu stremite, u svim vašim važnim odnosima, u celom vašem biću. 

Comments