Sa devedesetim osećamo neverovatnu povezanost, jer su to uglavnom godine kada smo odrastali, i uvek se sećamo samo onog lepog, onoga što želimo da imamo i sada, kada je još jedna turbulentna decenija na izmaku. To jeste muzika (pa ko još ne voli da đuska uz čuvene domaće i strane hitove devedesetih?!), ali i trendovi koji doneseni u novom ruhu, u duhu dve hiljade desetih, izgledaju bolje nego ikad, budeći u nama nostalgična sećanja na mladost, želju za slobodom i bunt koji je u to vreme izbijao iz svake pore društva. Moć i stav su verovatno najvažniji faktori koji čine da se modi devedesetih uvek rado vraćamo, da iznova recikliramo ključne komade i od njih oblikujemo stare-nove trendove koji osvajaju skice i ilustracije dizajnera, modne piste i street style kombinacije.

Puff jakne za one koji vole da budu u centru pažnje

Regular model puff jakne je udoban, topao i, očigledno, (ponovo) u trendu. I za nju i za njega. Naprednija verzija dolazi u obliku oversized puff jakne koje smo najiskrenije zavoleli kada smo videli da ih u svoje kombinacije uključuju i svetski trendseteri, poput Rihanne, razume se. Ne samo što ne osećaš hladnoću dok istovremeno imaš utisak da nisi ni izašla iz svog ušuškanog, toplog kreveta, ovaj model jakne, koji se već nekoliko zima unazad visoko kotira na listi modnih trendova, jednostavno čini da budeš primećena! A ukoliko voliš da budeš u centru pažnje i navodiš druge da se i sami osmele u odabiru ključnih komada koje će uvrstiti u svoj garderober – samo napred! Oversized, puff, bold – tri kriterijuma koje tvoja jakna mora da ispuni ove zime.

P.S. Champion, Nike, adidas – u svim BUZZ shop-ovima i online pronađi svoj savršen model u kom ćeš privlačiti pažnju ove sezone!

buzz 1 #StylishThrowback: Trendovi iz 90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime buzz 2 #StylishThrowback: Trendovi iz 90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Chunky patike za odvažne

Decenija koja polako ostaje za nama definitivno će ostati upamćena po glomaznim, ali zapravo prilično kul patikama prema kojima smo od starta imali podeljeno mišljenje. Na početku njihove “vladavine” nabirali smo nos pri pomisli na njih, da bismo kasnije shvatili da zapravo i nisu toliko loše, a sada ih – obožavamo! Prilagođavajući se vodećem trendu koji je dobijao sve više i više poklonika, brendovi su predstavljali svoje verzije kultnih patika inspirisane devedesetim, tako da danas imamo zaista širok spektar modela koje možemo da uključimo u svoje kombinacije (da li si već čekirala BUZZ ponudu?). Baš kao i puff jakne, i takozvane ugly patike nisu ograničene samo na sportske kombinacije. Trendovi nalažu da budemo smeliji u kombinovanju i ovakve strogo sportske komade ponesemo uz one koji stilom potpuno odudaraju, kao što su recimo odelo, suknja ili košulja. 

buzz 3 1 #StylishThrowback: Trendovi iz 90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime buzz 5 #StylishThrowback: Trendovi iz 90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Duksevi (sa kapuljačom) – ušuškano i trendi

Realno, čim smo osetili čar džemperića, košulja i drugih sličnih “fensi” komada, brzo smo zaboravili na dukseve – nekako su nam bili klinački, odnosno, nisu se uklapali u našu sliku odrasle osobe koja ima stalno zaposlenje. Ali, trendovi i ovog puta igraju protiv nas i navode nas da svoje mišljenje promenimo iz korena. Kako je moda postala sve “nosivija” u smislu da smo počeli da cenimo praktičnost i udobnost pre svega ostalog, tako je sportska odeća doživela svoj veliki comeback, a dokaz da ovoga puta zaista mislimo ozbiljno kada kažemo da se više nećemo odricati prijatnog osećaja u onome što nosimo zarad izgleda, jeste prilagođavanje svih kodeksa oblačenja ovom sportskom. I zaista, gde god da kreneš i odeš videćeš makar jednu osobu koja je sportski obučena – i pritom izgleda zaista dobro! Naravno, gde je trend udobnosti tu je i automatska potreba da i to udobno bude lepo i atraktivno i – tako su i nastali duksevi kakve danas volimo i rado nosimo! Bez obzira na to da li voliš basic modele ili one sa kapuljačom, sjajne modele možeš pronaći u BUZZ shop-ovima.

buzz 7 #StylishThrowback: Trendovi iz 90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime buzz 9 #StylishThrowback: Trendovi iz 90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime buzz 11 #StylishThrowback: Trendovi iz 90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Trenerke za slobodan pokret i maksimalnu udobnost

Kao nastavak na prethodnu priču, dolaze i trenerke i helanke u kojima obožavamo da provodimo večeri kod kuće i beskrajna vikend popodneva. Trenerke su bile jedan od nosećih komada mode devedesetih, a u skladu sa oživljavanjem tog specifičnog stila, ali i osvešćivanjem naših modnih potreba, one dolaze kao #musthave komad i ove sezone. Champion, Nike, adidas – BUZZ nudi modele za svačiji ukus i lifestyle! Dovoljno je samo da odlučiš da ćeš ove zime zaista više brinuti o tome da nosiš ono što ti prija i u čemu se osećaš dobro i ušuškaš se u svoj omiljeni (BUZZ Sneaker Station) komad! 

buzz 8 #StylishThrowback: Trendovi iz 90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime buzz 10 #StylishThrowback: Trendovi iz 90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime buzz 12 #StylishThrowback: Trendovi iz 90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Sve komade možeš pronaći u BUZZ shop-ovima i online!

Produkcija: WANNABE MEDIA

Ivana

Comments