Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Stvarno, subota beše k’o balada, lepa i lagana, a onda u nedelju šok i neverica. Mirno nedeljno popodne prekinula je neverovatna sprdačina u izvođenju Mr. Ogledalceta, a sve u onoj divnoj emisiji gde pojedini gosti nedeljama služe kao inventar i dekoracija, gde se kuva, skače, njače i aplaudira posle svake treće reči, na zahtev stilizovane voditeljke umilnog glasa.

Elem, od tad traju muk i tajac. Jedni su se ućutali zgroženi onim što su čuli, drugi jer i dalje ne veruju da je sve išta drugo do obična sprdnja, doduše, loše osmišljena.

Jedino je proždrnuta Šandira skupila hrabrost da se oglasi iz Pariza poručivši da tamo ostaje do daljnjeg sa svojim ajvarom. Čak je i nju sramota skaradnog prepeva velikog svetskog hita “Ai Se Eu Te Pego”, čak je i njen proždrnuti ajvar pravo remek delo naspram ovog čudesa zvanog “Kosa”.

Da li je moguće da ovako nešto iko iole razuman može da plasira u javnost? Da li je Mr. Ogledalce svojevoljno ovako nešto otpevao ili ga je neko naterao? Čime je ucenjen, kako nagovoren? Meni ga čak i žao.

Zar posle godina, može se reći, uspešne karijere napraviti od sebe predmet podsmeha celokupne javnosti?

Svega smo se mi i naslušali i nagledali u poslednje dve decenije na našoj cirkuskoj estradi i svaki put se prevarimo i pomislimo da ne može gore. Krale su se i obrađivale pesme i ranije, snimale svakakve budalaštine, ali da neko prepeva jedan od najvećih svetskih hitova zaraznog ritma i temperamentne melodije u vreme njegove najveće aktuelnosti potpuni je apsurd i nonsens.

Svojevremeno je i onaj Bulumenta prepevao veliki grčki hit “Kardia mou”, ali je bar sačekao da se malo “ohladi”. Ovo je presedan, sad samo možemo da očekujemo Madonine (Madonna) nove pesme u izvedbi npr. Kostobolje sa glavom pitona ili Džej Lo (J. Lo) na način à la Mica Trofrtaljka.

Naša estradna scena je rasadnik budalaština i gluposti, treba samo da se nađu “talentovani” stihoklepac i “avangardni” zapevač i novi “šokata” hit je zagarantovan. A kako je zapevača i zapevaljki više nego publike, mislim da bi svako od nas mogao da im uvali bar po jedan. Tekst, naravno, i da ih za to ošiša ko ovcu. Već dobijam inspiraciju tipa “daj mi svoju ljubav, nisi valjda gubav, gubav valjda nisi, sreća moja ti si“. Kakav hit, a? Na to nakalemimo muziku sa dance chart top liste i ud’ri samo. Voditeljka slavujskog glasa nas već čeka u svom cirkusu, da aplaudiramo, gađamo se vodom, smeškamo kao Jami kad skine gaćurine, a dobićemo i pakovanje “Zlatiborac” mesišta.

Pa recite da se ne isplati biti zapevač ili stihoklepac. Ne treba vam ni trud, ni talenat, odavno u Srbiji svako g… biiip dospe u javnost, dok talenti trunu negde u četiri zida.

Mada, nije ni naš Mr. Ogledalce najgori. Njegov jedini greh je što se usudio da od sebe pravi budalu i što se zakačio za suviše popularnu pesmu. Drugi koji su albume snimali od prepevanih ali nepoznatih pesama su prošli i neosuđeno i nekažnjeno. Tekst, iako glup da boli i nije najveći problem, jer ne znam da li ste se zapitali šta to peva Mišel Telo (Michel Teló) dok u klubu zanosno njišete kukovima. Stihovi idu ovako:

Subota veče, žurka
svi igraju,
pored mene je prošla najzgodnija (najlepša) devojka,
pa sam skupio hrabrosti i rekao joj:

Joj, joj
tako me izluđuješ,
Joj, kad te dohvatim,
joj, kad te dohvatim

Primamljiva, primamljiva
tako me izluđuješ,
Joj, kad te dohvatim,
joj, kad te dohvatim.

Pa vi sad recite da Mr. Ogledalceta treba spaliti na lomači zbog “duge kose plave”. Ako ništa, bar je naš. A “svecki”. I, idemo “subota, k’o baladaaaa“.


Marko Obradović je student Fakulteta za kulturu i medije. Voli da provodi vreme sa kvalitetnim i neobičnim ljudima, ali i sam sa svojim hobijima – ples, fitnes, psihologija, parapsihologija, geografija, hortikultura… Najviše prezire laž, licemerje i nepravdu. Samo kreativan dan je ostvaren dan – parola je kojom se vodi kroz život.

Editors choice