Da li znate šta su sundress haljine? Ukoliko niste čuli za taj termin, ne brinite – to su, zapravo, haljine za leto, posebno krojene za vruće dane. Naši stilisti su pronašli 6 modela koji će vam olakšati odevanje tokom vrelog talasa.

Sundress ili letnja haljina je neformalna ili ležerna, namenjena za nošenje po toplom vremenu; obično od lagane tkanine, najčešće pamuka, i uglavnom fluidnog kroja. U većini slučajeva bez rukava, sa širokim dekolteom i tankim naramenicama, a može biti i otvorenih leđa.

Svake sezone se menjaju trenodvi sundress haljina, ali se pojedine karakteristike vraćaju svakog leta. Pre svega, tu su razigrani cvetni dezeni, koji su u duhu godišnjeg doba i uvek popravljaju raspoloženje. Takođe, ovog leta je posebno popularna bela boja i boho motivi na haljinama – takvi modeli će istaći vaš ten.

Ženstveni detalji poput karnera uvek su dobra letnja opcija, jer donose dašak senzualnosti u dnevno odevanje, pa ćete na našoj listi naći nekoliko takvih haljina. Najzad, važan je i materijal, pa je većina haljina sa naše liste sačinjena od prirodnih tkanina, poput pamuka, viskoze, lana.

Kad nastupe vrući dani, nema bolje opcije od haljine. Želimo da u potpunosti uživamo u letu i minimalno brinemo oko autfita. Baš zato, možda na vašoj listi za šoping mogu da se nađu neki od ovih 6 modela, koje su izdvojili WNB stilisti.

Sundress haljine iz domaće ponude: 6 predloga

Liu Jo cvetna mini-haljina od viskoze (Fashion&Friends)

Kao poljsko letnje cveće, ova haljina italijanskog brenda Liu Jo savršeno odražava sezonu. Lepršavog je kroja i nežnih boja, a viskoza obećava da će vam biti prijatno dok je nosite.

s1 1 Sundress sezona: 6 haljina za vrući talas, koje smo izdvojili iz domaće ponude

Twinset mini-haljina od liocela i lana (MiaMaya)

Neutralna haljina od prirodnih materijala je must-have za leto, a stilisti predlažu Twinset model sa suptilnim kaišem na struku i lepršavim porubom. Izgleda dovoljno profesionalno za kancelariju, ali i ležerno za letovanje.

s2 2 Sundress sezona: 6 haljina za vrući talas, koje smo izdvojili iz domaće ponude

Reserved cvetna midi-haljina sa karnerima

Ukoliko volite karnere, dopašće vam se Reserved midi-haljina, čiji je cvetni dezen retro izgleda, dok je kroj veoma ženstven i romantičan.

s3 1 Sundress sezona: 6 haljina za vrući talas, koje smo izdvojili iz domaće ponude

Mango bela mini-haljina sa vezenim detaljima

Boho estetika je oličena u beloj Mango haljini sa vezenim detaljima, zbog kojih izgleda skupoceno i trendi. Izrađena je od pamuka, lana i viskoze, pa u njoj nema vrućine.

s4 1 Sundress sezona: 6 haljina za vrući talas, koje smo izdvojili iz domaće ponude

Zara mini-haljina sa karnerima

Ova Zara mini-haljina spaja trend slip haljina sa romantičnim karnerima i pomalo psihodeličnim letnjim dezenom. Zamišljamo je na dnevnim žurkama uz seksi sandale, uz bele patike u šetnji, uz kaubojke na festivalu.

s5 2 Sundress sezona: 6 haljina za vrući talas, koje smo izdvojili iz domaće ponude

H&M pamučna haljina otkrivenih ramena

Iskoristite leto da nosite jarke i vedre boje koje podižu raspoloženje. Primer je žuta nijansa H&M haljine od pamuka, sa efektnim karnerima na “čamac” izrezu, koji možete podešavati po želji, tako da otkrijete svoja ramena ukoliko ste tako raspoloženi.

s6 2 Sundress sezona: 6 haljina za vrući talas, koje smo izdvojili iz domaće ponude

Pročitajte i ovo: Ništa ne zavodi kao crvena haljina: 7 elegantnih modela iz domaće ponude

Naslovna fotografija: instagram.com/jeanne_andreaa

Božica Luković

Comments