Modni brend Sunnei, iza koga stoje dizajneri Simone Rizzo i Loris Messina, napravio je pravi digitalni iskorak u svetu mode. Oni su kolekciju za sezonu proleće 2021. prikazali na posebnoj platformi u digitalnom obliku i na digitalno kreiranim avatarima. Cela kolekcija samim tim ima neobično futuristički izgled, i predstavlja korak ka mogućoj bliskoj budućnosti izgleda kompletnog modnog sveta.

Otkako pratim brend Sunnei, nimalo mi nije dosadno. Kao neko ko intezivno prati dešavanja u svetu mode, dešavalo mi se da, vremenom, za određene brendove i dizajnere izgubim interesovanje, jer im svaka sledeća kolekcija veoma podseća na prethodnu. Nasuprot tome, art direktori i osnivači Sunnei brenda, Simone i Loris, definitivno znaju šta žele – a žele konstantno igranje sa modom. Samim tim su njihove kolekcije interesantne i uvek “sveže”, i mogla sam da očekujem da će baš oni među prvima da se odluče za ovako smeli korak digitalizacije.

U saradnji sa digitalnom agencijom iz Milana, Sunnei je čitavu kolekciju preneo na online platformu, pažljivo 3d modelujući svaki komad odeće iz kolekcije – nakit, aksesoare, obuću i na kraju same avatare/modele koji će nositi kolekciju na sebi. Proces kreiranja celog jednog novog digitalnog vizuelnog identiteta me je posebno fascinirao. U budućnosti, mogu da pretpostavim da će i ostali brendovi na ovaj način početi da prikazuju svoj proizvod.

Comments