Dostizanjem svoje snage ne postižeš da više nikada ne budeš povređena, izneverena, ljuta, razočarana. Štit protiv gluposti, sujete i zla ne podiže se trajno, stalno moraš da ga obnavljaš, a to je ponekad stvarno teško. Biće ti lakše kad se setiš kroz šta si već prošla i čemu si sve rekla “nikad više” i postala hrabrija i mudrija u suočavanju sa onim stvarima koje te ne ubiju, nego ojačaju.

Neljubaznost

Prevazišla si tuđu neljubaznost, bezobrazluk i aroganciju. I ostala ljubazna osoba, bez obzira kakvi su svi ostali prema tebi. To je njihova stvar, njihovo ogledalo kulture, duha i širine. Nikada više nećeš biti povređena zato što je neko drzak prema tebi bez ikakvog razloga i nikada više nećeš dozvoliti da te nečija neljubaznost sroza na to da uzvraćaš istom merom.

blogg 1 Svaka jaka žena je jednom obećala sebi “nikad više”

Gaženje

Naučila si da sebe stavljaš na prvo mesto, bez gaženja preko drugih. I to tako što si više puta bila pregažena i našla se u situaciji da i sama razmišljaš o tome da li da nekog prosto pregaziš, da mu preotmeš ono što ti treba jer taj neko nije dovoljno brz i borben. Nikada više nećeš dozvoliti da budeš pregažena, ali nikada nećeš nikoga zgaziti. Gaženje do uspeha za tebe nije uspeh, to je običan nedostatak osnovnih ljudskih vrednosti. A samo jake osobe su u stanju da neguju te vrednosti i da ih se drže.

Izazivanje osećanja krivice

Više nikada se nećeš nekome izvinjavati zbog stvari koje nisi uradila onako kako ih je on video i doživeo, jer nećeš dozvoliti da ti nečije iskrivljeno viđenje nametne osećanje krivice. Uvek ćeš reći da ti je žao što neko vidi stvari na takav način i što je zbog toga povređen. I izvinićeš se kad nekog nenamerno povređuješ svojim ponašanjem i preispitaćeš se. Ali se nećeš osećati krivom.

Comments