Put do uspeha nije lak – on ne dolazi sam od sebe, a sav uloženi trud i odricanja neophodna da se do njega stigne nisu vidljivi svima. Morate unapred da obeležite rutu, odredite tempo i cilj kom težite. Američka sportistkinja Aže Vilson takmiči se u jednoj od najtežih disciplina u atletici, trci na 800m. Prema rečima ove dvadesetdvogodišnjakinje za pobedu u jednoj ovakvoj trci potreban je savršen plan, a ako je sudeći prema rezultatima, njeni planovi su više nego dobri.

Funkcionišem mnogo bolje kada imam plan,” priznaje ona. “Ne moram mnogo da razmišljam. Prvih 200m usredsredim misli na to gde treba da budem i šta treba da uradim u određenom trenutku. Na taj način proveravam sebe. Posle prvih 400m moram ponovo da se presaberem, a u poslednjih 200m osetim uzbuđenje i pomislim: OK, počinjem sa trkom, idem na pobedu!

adidas Olympics Wilson Feature Svaki uspeh zahteva plan

Iako izgleda kao da je oduvek na stazi, atletika nije bila njen prvi izbor. Isprobavala je razne sportove, između ostalog fudbal i košarku, a na nagovor mlađe sestre oprobala se u trčanju.

“Zov staze” je bio jak pa je rešila da tu i ostane. Kako kaže veoma važnu ulogu u njenom sportskom životu odigrali su porodica i trener.

Mama i ja smo se trkale svake godine, a imam i stariju sestru od koje sam uvek pokušavala i uspevala da budem bolja. Sa tatom sam trenirala i uvek smo trčali zajedno, ali prestao je da trči sa mnom onog dana kada sam ga pobedila. Pretpostavljam da smo vrlo takmičarski nastrojena porodica!

Pored podrške ljudi iz okruženja, ne treba zanemariti i važnost dobre opreme jer za vrhunske rezultate neophodna je i vrhunska oprema. U saradnji sa sportiskinjama širom sveta adidas je napravio revolucionarnu trkačku patiku za žene – PureBOOST X, a zahvaljujući njima Aže je uvek korak dalje i sekundu bliže ostvarenju cilja.

adidas PureBoostX Svaki uspeh zahteva plan

Dok je većina ženskih trkačkih patika prilagođena verzija muških modela, PureBOOST X je dizajnirana samo za žene i savršeno može da odgovori svim potrebama ove mlade sportistkinje. Patika je nastala kao spoj visokih performansi i visoke mode, pa pored talenta Vilsonova na stazi može da pokaže i jedinstven stil. Zahvaljujući BOOSTTM peni napravljenoj od više hiljada jedinstvenih energetskih kapsula, stopala koja su prešla hiljade i hiljade kilometara mogu da se “odmore”.

Uz ovako odličnu opremu, rezultati ne izostaju. Ranije ove godine, Vilsonova je osvojila srebro na IAAF Svetskom prvenstvu u dvorani u Portlandu, i veoma je uzbuđena zbog onog što budućnost nosi.

Veoma sam uzbuđena i srećna što imam ovakvu priliku, posebno kada pogledam svoje vršnjake i vidim koliko dugo oni trče. Kad samo pomislim da ću imati mogućnost da trčim i narednih sedam do deset godina. Radim na tome da dozvolim sebi da postavim ciljeve i da sanjam pobede. Veoma se radujem letu i osvajanju medalje – po mogućnosti zlatne

Budućnost izgleda svetlo za Vilsonovu, a njen plan “napada” na nove staze je već počeo.

 

 

Comments