Kada misliš da ti je život dosadan, samo pokušaj da ga pretvoriš u ilustracije, one duhovite koje obožavaš, i odmah ti više neće biti dosadno. Naprotiv, počećeš da se smeješ kao luda jer, zapravo, shvatićeš da svaki tvoj problem i nije toliki problem, a da na svoje svakodnevne muke možeš da gledaš sa mnogo vedrije strane. I iako sebe nerviraš zbog mnogih misli koje ti prolaze kroz glavu i zbog mnogo izazova koje vešto izbegavaš, kada to sagledaš na drugačiji način, shvataš da je smešno. I opusti se – svima se dešava!

Svima se dešava da ujutru prosto nemamo volju za životom, a kamoli za ustajanjem iz kreveta. “Samo još pet minuta” zaljubljenim glasom upućenim budilniku svako izgovara, a borba da ne zaspiš onog trenutka kada se vratiš u topli krevet dok čekaš da ti se kafa skuva – večna je!

ilustracije 1 Svakodnevni izazovi savremene devojke (ILUSTRACIJE)

Ipak, kada napokon ustaneš i rešiš da budeš produktivna kao nikad, desi se ono: “Samo još jedna epizoda” ili “Samo da pročitam još ovo, dok doručkujem”, a onda se taj doručak pretvori u ručak, a ručak u užinu, užina u još jednu kafu i tako u nedogled. A vreme ide i ide…

ilustracije 2 Svakodnevni izazovi savremene devojke (ILUSTRACIJE)

Nedelja bez interneta? Ma, kakva nedelja, jedan dan ne bi mogla da izdržiš! Šta, jesmo li kao pećinski ljudi pa ne možemo sebi da obezbedimo normalne uslove za život?!

ilustracije 3 Svakodnevni izazovi savremene devojke (ILUSTRACIJE)
Comments