Ne, nećemo da govorimo o farbanju. Ako baš ne moraš – odloži farbanje do onog momenta kada frizeri svečano otvore svoje “kapije”. Do tada su dozvoljene samo male izmene. I ne, ne mislimo na male izmene poput “ošišaću šiške”. To je ogromna izmena, koja može da krene po zlu i to na mnogo načina. Ne savetujemo ni “samo malo da ošišam krajeve”, kao ni “farbanje samo jednog pramena”.

Hajde da naše male ludosti malo umirimo i odložimo za neka vremena kada ćemo, nadamo se, biti racionalnije, a sada jedino što možemo da uradimo jeste da isprobavamo nove načine kako naša kosa može da izgleda bolje. I nisu u pitanju komplikovane frizure, u pitanju je samo malo truda i nešto na šta do sada moža nisi navikla! 

Kako stilizovati kratku kosu, koja sada raste? 

Ključno pitanje je kako to uraditi? Ovakvu frizuru sve i da hoćemo ne možemo baš da smirimo i sredimo. Ona sada raste i nema joj pomoći, raste svaka dlaka čini se na svoju stranu, a što je kraća kosa, to se čini da brže napreduje. I za frizuru definitivno je potreban frizer, ali u ovoj situaciji ne možemo da mu se obratimo, nemamo kome zapravo. Zato je jedan od načina da koristiš gel za kosu i probaš da je malo smiriš, zaližeš jedan deo na jednu stranu a drugi na drugu. Gel je spas, onima koji imaju skroz kratku kosu. 

View this post on Instagram

A spy in the house of love 🐈

A post shared by Rowan Blanchard (◕‿◕)🌹 (@rowanblanchard) on

Oslobodi loknice ili ih napravi 

Ako imaš loknice – onda stvarno blago tebi. Možda bi u ovim momentima trebalo da ih pustiš da dišu malo. Nemoj presovati kosu, nemoj je fenirati. Oslobodi loknice, čak ih malo i dopuni, sa tankim figarom. Ukoliko nemaš loknice, možeš da iskoristiš isti taj tanki figaro ili eventualno presu kojom ćeš praviti prilično tanke loknice. A onda ih raščešljaj i zatim dodaj malo laka za kosu. Ovakva frizura biće aktuelna nekoliko dana – taman za šetanje od dnevne do spavaće sobe!

View this post on Instagram

Sun kissed ☀️

A post shared by Kelsey Simone (@k.els.e.y) on

Ravna i kosa sa volumenom 

Kome sve nedostaje feniranje kod omiljenog i voljenog frizera? Ravna kosa postala je pojam trenutno, sve što sada imamo na glavi ne znamo ni kako bismo opisali u većini slučajeva. Ali, hajde pustili smo našu kosu malo da divlja, sada je vreme da je primirimo. Dakle, ono što je potrebno prvo jeste da se isfeniraš u kućnim uslovima, kako znaš i umeš! A onda probaj da koristiš prah za kosu, i to samo na koren. To će tvojoj kosi dati volumen. A onda kada je sasvim ispravljena, naprskaj je lakom celu kako bi se ova frizura održala što duže.

Krajevi uvijeni na unutra

Lokne su apsolutni hit – uvek bile i uvek će biti. Međutim, postoji ta jedna frizura koju često zanemarujemo, a može savršeno da stoji. Ova frizura može da doprinese volumenu same kose, odnosno tom vizuelnom momentu. To je ona frizura gde su krajevi uvrnuti na unura, ali vrlo malo. Ne radi se o loknama, nego samo krajevima koji se razlikuju od ostatka kose. To možeš uraditi i presom, ali i fenom prilikom feniranja ukoliko si vešta!  

Comments