Kako su mu samo divne slike sa novom devojkom. Zar ne? Izgledaju toliko zaljubljeno, savršen par. Komentari puni ljubavi, opisi od kojih vam se povraća. Normalno je da vam proradi sujeta i budete bar malo, malkice ljubomorni, ali to nikad, baš nikad ne bi priznale čak ni sebi. Krivo vam je, jer neki objektivni znaci pokazuju da je njihova veza bolja nego što je vaša ikad bila, što je najgore bolja je od vaše trenutne. Napominjem samo objektivni znaci. Pitate se sigurno i da možda niste napravili grešku i izabrali pogrešnog muškarca. Hmm… ne zamarajte mozak tim glupostima. Postoji ona stara izreka, za prosutim mlekom ne treba plakati, i baš tako on je samo prosuto mleko. Setite se razloga zbog koga ste ga ostavili, i to će biti dovoljno da uverite sebe da je put koji ste izabrali ispravan.

Treba da vam bude drago, jer kad se pogledate u ogledalo vidite damu u koju ste izrasli, vidite uspeh koji ste napravili iza sebe, vidite prijatelje koje ste stekli i vidite da za tog takvog bivšeg dragog tu nikako nije bilo mesta. Ne treba biti sebičan, on je srećan i to je jednim delom i vaša zasluga, jer iza svakog uspešnog muškarca stoji uspešna žena ili bivša žena koja je, verujete, isto toliko bitna. Bitna je zato što ste ga ostavili zbog mana koje su prelile čašu i time ga polili hladnim tušem. On je sada verovatno ono što ste vi oduvek hteli da bude, i neka druga uživa u plodovima onoga što ste vi posadili, ali ako za vas nije uspeo nakon toliko vremena da se promeni onda mu je baš to trebalo, da propusti priliku kakva ste vi, i ima lošu kopiju. Sa druge strane, veća je verovatnoća da se nije promenio, već našao devojku kojoj je savršen takav sa svim svojim manama. Opet kažem pogledajte oko sebe i videćete gomilu stvari koje ste dobili, a ako ništa ne vidite onda je tu bar duševni mir što vas više ništa njegovo ne iritira, dovoljno je. Muškarac koji ne vidi trud koji ulažete u njega, zaslužuje lošu kopiju.

unnamed14 Sve moje je najbolje moguće

Sve moje je najbolje moguće

I baš sad kad vam je samopouzdanje ponovo na vrhuncu setite se ljubavnog života koji baš i ne blista toliko, i opet njegovih slika punih ljubavi. Svaka ljubav ima svoju sinusoidu i da nije tako ne bi bilo zanimljivo, to je isto kao da slušate muziku sa jednom te istom notom. Zaspali biste u roku od odmah. Zaboravite na ono što on ima i gledajte sebe, jer ako silite da budete srećni samo da biste prkosili bivšem nikad nećete biti srećni nego u stalnoj trci sa nekim ko, verujte, ne razmišlja toliko o vama. Dokle god vas stege prošlosti drže, nikad nećete uspeti da vidite koliko je ono što imate dobro. Činjenica je, drugačije je, ali i vi ste drugačija osoba nego što ste bili pre. Zato sada dama u koju ste odralsli neka primeni svoje novo tajno oružje i pokaže koliko je fabulozna i spremna na svaki izazov.

Ne razmišljate o onome što ste možda izgubili, i o tome šta bi bilo kad bi bilo. Vi ste tu gde jeste i ono što imate to je najbolje, i trudite se da bude što bolje. Muškarci su svi isti, a neke žene su original dok su druge samo kopija. Ne kažem i među njima ima razlike, oni koji su sa kopijama i oni koji su sa originalima. Ne etiketiram nikoga, niti generališem, ali svako pre ili kasnije nađe svoje mesto, i da toga nije ni svestan priključi se jednoj ili drugoj grupi. Takođe, ne vređam nikoga, ali ipak je žena ta koja vuče konce, čast izuzecima. Tako da, mlade dame, budite ponosne onim što jeste i onim što ste ostavile iza sebe, jer kao što rekoh svako pre ili kasnije upadne u svoju grupu, a da to nije ni hteo.


Maja Maksimović

Comments