Hot topics

Reci NE kompromisima: Ovo su neki koje definitivno ne bi trebalo da praviš

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

1/3

U svetu koji je prebukiran raznim društvenim i socijalnim mrežama živiš sve vreme online. Pod pretpostavkom da si jedna od onih devojaka koja ima otvoren nalog na bar tri aplikacije, onda ti je sigurno telefon svakog dana usijan od obaveštenja i novosti koje pristižu putem njih. Na kraju krajeva, to jeste njihova svrha – da ti donose potrebne informacije, poruke, ljude… Ali šta je sa onima koji ti nisu poznati, niti su ti potrebni?

Verovatno se dešavalo da kada pogledaš novosti na svom profilu vidiš zahteve za prijateljstvo od osoba za koje nemaš predstavu ko su i šta hoće od tebe. Ponekad se nađeš u nedoumici šta da radiš sa njima, budući da možda imate zajedničke prijatelje ili interesovanja, pa odlučiš da ih prihvatiš jer – ko zna, možda će ti zatrebati za nešto jednog dana. Ali treba da budeš svesna da sa tim osobama deliš svoje lične podatke, i da nisu baš svi dobrodošli u tvoj odabrani krug prijatelja. Imamo par saveta koji ti mogu pomoći da u ovakvim slučajevima postupiš korektno i budeš adekvatno zaštićena od svih suvišnih očiju u tvojoj blizini.

Razmisli o krajnjem cilju

Postoje društvene mreže koje su unapred okarakterisane svojom svrhom (na primer LinkedIn), pa na osnovu nečije želje za povezivanjem putem njih možeš da pretpostaviš da je u pitanju poslovni kontakt. Čak i u tim slučajevima možeš da proveriš koliko toga imate zajedničkog i da li biste mogli da ostverite eventualnu saradnju. Dok na drugim nalozima, koji su recimo iz zabave (Facebook, Instagram, Twitter), može da se javi osoba za koju nisi sigurna da li ti je potrebna i neprijatno ti je da je odbijaš zbog zajedničkih poznanstava. U takvim situacijama je najbolje da ih prihvatiš, ali da ograničiš privatnost svojih objava. Nećeš rizikovati sa deljenjem ličnih stvari, a u slučaju da ti ta osoba nekada zatreba moći ćeš da joj se obratiš.

savet 5 Sve na šta treba da obratiš pažnju pre nego prihvatiš nečiji zahtev za prijateljstvo

Editors choice