Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Sve smo mi boginje, savršeno nesavršene

Sve smo mi boginje, savršeno nesavršene

Biti žena, danas često znači biti savršena. Od nas se očekuje da budemo lepe, negovane, poželjne, trendi, brižne, drage i umiljate, ali istovremeno i seksi, opasne i zavodljive. Tri A. Atraktivna, aktivna i akutelna (i anoreksična). Ukoliko ne ispratimo neke od tih zahteva, poslednju modu ili fit izgled, osećamo se nezadovoljno i frustirano. Onda bacimo pogled oko sebe, na sve one devojke koje su uspele da izgledaju skoro perfektno ili imaju sasvim “savršene” veze i karijere, i osećamo se dodatno isfrustrirano. I tako ukrug. Biti savršena u nesavršenom svetu može biti problematično. Ali osećati se nesavršeno u još manje savršenom svetu duplo je teže.

Bile savršene ili ne, u nama uvek leži skrivena boginja. Zapravo, ako bolje pogledamo, nijedna boginja nije bila savršena. One su, poput nas samih, bile dobre u određenim stvarima, dok su u drugim bile manje vešte, što nije umanjilo njihov sjaj i moć. Svaka od njih imala je nešto svoje, nešto autentično po čemu se razlikovala od drugih i bila jednako cenjena i slavljena. Nije potrebno da budemo najbolje u svemu, naprotiv, da bismo otkrile svoju unutrašnju boginju važno je da se usredsredimo na ono što volimo, na ono u čemu smo dobre i što nas čini autentičnim i zadovoljnim. Dakle, savršenstvo je zapravo u prihvatanju sopstvenog nesavršenstva i isticanju onog što jesmo, ma kakve bile, bez straha da nismo dovoljno dobre.

goddess Sve smo mi boginje, savršeno nesavršene

Ona je boginja upravo zato što je takva kakva jeste i zato što je dovoljno hrabra da to prihvati i smelo pokaže svetu

Ne morate biti najbolja domaćica u kuhinji, prava dama u javnosti i iskusna kurva u spavaćoj sobi. Ništa od toga vas ne čini boginjom lepote, mudrosti, erotizma. Boginja prihvata svoju pravu prirodu, ponaša se u skladu sa njom i ne radi stvari da bi udovoljila drugima i njihovim očekivanjima.

Ona je boginja upravo zato što je takva kakva jeste i zato što je dovoljno hrabra da to prihvati i smelo pokaže svetu.

Ona je kompletna, pre nego savršena.

Umesto da zadovoljava tuđe zahteve, želje i nametnuta pravila, ona je prosto zadovoljna sobom.

Ona je lepa i mudra, jer se tako oseća uvek i svuda, bez ogledala i bez potrebe da joj to neko kaže.

Ona je moćna, jer zna koliko vredi upravo takva kakva jeste.

Ona je jednostavna i prirodna, jer ne želi da folira i glumi savršenstvo.

Ona ne pravi kompromise, jer zna da spuštanjem ličnih kriterijuma nikad ne postiže ono što želi, a kamoli zaslužuje. Umesto toga, ona podstiče druge da se podignu na njen nivo.

Ona je boginja, u svakoj od nas, prihvatamo je onda kada prihvatimo sebe, u potpunosti.

Kada otkrijemo svoju unutrašnju boginju, zaista počinjemo da se osećamo božanski. Više ne postoji ništa zbog čega bismo osećale lični nedostatak, nesavršenost ili bol jer ne možemo da udovoljimo drugima i ispunimo postavljene standarde. Posledično, to se odražava i na naše ponašanje i drugi primećuju sjaj koji dolazi iz našeg unutrašnjeg božanstva. Kada više prihvatamo i cenimo sebe, neizbežno i naša okolina počinje da nam se “klanja”. Baš kao i prave boginje, postajemo cenjene, slavne i nezaboravne.


Ana Krkeljić je večita studentkinja života. Budistkinja. Feministkinja. Sanjarka koja se nikada ne budi, jer misli da je najbudnija dok sanja. Misija joj je da vrati veru u duhovnost svakodnevnog života. Voli ljude zato što ih razume, a razume ih zato što ih voli.

Editors choice