16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Biti žena, danas često znači biti savršena. Od nas se očekuje da budemo lepe, negovane, poželjne, trendi, brižne, drage i umiljate, ali istovremeno i seksi, opasne i zavodljive. Tri A. Atraktivna, aktivna i akutelna (i anoreksična). Ukoliko ne ispratimo neke od tih zahteva, poslednju modu ili fit izgled, osećamo se nezadovoljno i frustirano. Onda bacimo pogled oko sebe, na sve one devojke koje su uspele da izgledaju skoro perfektno ili imaju sasvim “savršene” veze i karijere, i osećamo se dodatno isfrustrirano. I tako ukrug. Biti savršena u nesavršenom svetu može biti problematično. Ali osećati se nesavršeno u još manje savršenom svetu duplo je teže.

Bile savršene ili ne, u nama uvek leži skrivena boginja. Zapravo, ako bolje pogledamo, nijedna boginja nije bila savršena. One su, poput nas samih, bile dobre u određenim stvarima, dok su u drugim bile manje vešte, što nije umanjilo njihov sjaj i moć. Svaka od njih imala je nešto svoje, nešto autentično po čemu se razlikovala od drugih i bila jednako cenjena i slavljena. Nije potrebno da budemo najbolje u svemu, naprotiv, da bismo otkrile svoju unutrašnju boginju važno je da se usredsredimo na ono što volimo, na ono u čemu smo dobre i što nas čini autentičnim i zadovoljnim. Dakle, savršenstvo je zapravo u prihvatanju sopstvenog nesavršenstva i isticanju onog što jesmo, ma kakve bile, bez straha da nismo dovoljno dobre.

goddess Sve smo mi boginje, savršeno nesavršene

Ona je boginja upravo zato što je takva kakva jeste i zato što je dovoljno hrabra da to prihvati i smelo pokaže svetu

Ne morate biti najbolja domaćica u kuhinji, prava dama u javnosti i iskusna kurva u spavaćoj sobi. Ništa od toga vas ne čini boginjom lepote, mudrosti, erotizma. Boginja prihvata svoju pravu prirodu, ponaša se u skladu sa njom i ne radi stvari da bi udovoljila drugima i njihovim očekivanjima.

Ona je boginja upravo zato što je takva kakva jeste i zato što je dovoljno hrabra da to prihvati i smelo pokaže svetu.

Ona je kompletna, pre nego savršena.

Umesto da zadovoljava tuđe zahteve, želje i nametnuta pravila, ona je prosto zadovoljna sobom.

Ona je lepa i mudra, jer se tako oseća uvek i svuda, bez ogledala i bez potrebe da joj to neko kaže.

Ona je moćna, jer zna koliko vredi upravo takva kakva jeste.

Ona je jednostavna i prirodna, jer ne želi da folira i glumi savršenstvo.

Ona ne pravi kompromise, jer zna da spuštanjem ličnih kriterijuma nikad ne postiže ono što želi, a kamoli zaslužuje. Umesto toga, ona podstiče druge da se podignu na njen nivo.

Ona je boginja, u svakoj od nas, prihvatamo je onda kada prihvatimo sebe, u potpunosti.

Kada otkrijemo svoju unutrašnju boginju, zaista počinjemo da se osećamo božanski. Više ne postoji ništa zbog čega bismo osećale lični nedostatak, nesavršenost ili bol jer ne možemo da udovoljimo drugima i ispunimo postavljene standarde. Posledično, to se odražava i na naše ponašanje i drugi primećuju sjaj koji dolazi iz našeg unutrašnjeg božanstva. Kada više prihvatamo i cenimo sebe, neizbežno i naša okolina počinje da nam se “klanja”. Baš kao i prave boginje, postajemo cenjene, slavne i nezaboravne.


Ana Krkeljić je večita studentkinja života. Budistkinja. Feministkinja. Sanjarka koja se nikada ne budi, jer misli da je najbudnija dok sanja. Misija joj je da vrati veru u duhovnost svakodnevnog života. Voli ljude zato što ih razume, a razume ih zato što ih voli.

Editors choice