Svakodnevno čitamo savete za šminkanje – i svaki od njih podrazumeva četkicu za šminku. Tržište je preplavljeno ovim alatkama, a sve se razlikuju, po mekoći, debljini ili obliku.

Prateći naše instrukcije, nećete imati problema pri izboru i upotrebi onih koje su adekvatne za vas...

Nije vam potrebna svaka vrsta četkice

cetkice za sminku Sve što niste znali o četkicama za šminku

Zapravo, optimalan broj četkica koje treba da imate je 5, a to su – četkice za podlogu za šminku,za puder, za rumenilo, četkica za završnicu šminke i četkica za senku za oči. Sve ostale varijacije potrebne su isključivo profesionalcima.

Čišćenje četkica je neophodno

Ne želite da vam se šminka koju nanosite meša sa ostacima prethodne šminke. Ako sve četkice držite na jednom mestu, lako se mogu i međusobno zaprljati, tako da je od krucijalnog značaja redovno ih održavati. Običan sapun i topla voda biće dovoljni da skinu ostatke šminke sa njih.

Razlikujte sintetičke i prirodne četkice

cetkice1 Sve što niste znali o četkicama za šminku

Četkice mogu biti napravljene od prirodnih i sintetičkih vlakana, i svaka imaju svoju upotrebu. Prirodna vlakna koriste se kod suvih proizvoda u prahu ili kamenu, dok su sintetička namenjena za tečne ili kremaste preparate za lice.

Dužina je važna

Dugačke četkice ostavljaju nežnije i svetlije, a kratke tamnije i intenzivnije obrise.

Naučite da kažete zbogom

cetkica Sve što niste znali o četkicama za šminku

Svaka četkica ima određeni rok upotrebe. Ako vlakna počinju da otpadaju ili se drška polomi, to je jasan znak da je vreme da se oprostite od svoje omiljene četkice i zamenite je drugom.

Jasna Stanić

 

 

 

 

Comments