Filmovi o poznatim dizajnerima su veoma popularni, a Iv Sen Loren je trenutno u centru pažnje. Prvi film o njemu “L’Amour Fou” govori o dizajnerovoj ljubavi prema svom nekadašnjem ljubavniku i dugogodišnjem biznis-partneru Pjeru Beržeu.

Sada je snimljen i drugi, biografski film, o Iv Sen Lorenu, koji je režirao Bertrand Bonelo.

Sve što niste znali o novom filmu o Iv Sen Lorenu 1 Sve što niste znali o novom filmu o Iv Sen Lorenu

Ovaj film se fokusira na drugi period života dizajnera.

Za razliku od prvog filma, ovaj je više fokusiran na onaj period života dizajnera kada se on proslavio. Nema uvoda, nema dela gde on tek upoznaje Pjera Beržea. Ovo je priča o čoveku koji je na vrhuncu svoje slave.

Smanjen je budžet za film.

Skoro u isto vreme su nastala oba filma o dizajneru, što je činilo da tvorci filma budu nesigurni o tome kako će on proći na tržištu. Zato nisu smeli da rizikuju i ulažu mnogo u njega. Od planiranih 15 miliona eura, film su napravili za 8.

Dobra stvar je da Beže nije bio uključen.

Berže i njegova fondacija su blagosiljali nastanak prvog filma dok su proklinjali nastanak drugog. Međutim, Bonelo smatra da je to dobro jer je ovako film produkt samo njegove vizije u koju se niko drugi nije mešao.

Ova verzija ima bolje kritike.

Dok su prvi film kritičari nazvali razočaravajućim, ovaj film je pohvaljen!

Kostimi su fantastični!

Sve što niste znali o novom filmu o Iv Sen Lorenu 3 Sve što niste znali o novom filmu o Iv Sen Lorenu

Ništa manje se nije ni očekivalo u filmu o modi i modnim dizajnerima, ali ovde nije akcenat samo na stilu Iv San Lorena koga glumi Gaspar Ulijel. Boho stil glumice Lee Sejdu koja glumi Lulu de la Falez, kao i Luisa Garela, koji glumi Žaka De Bašera, ljubavnika Sen Lorena, kao i Karla Lagerfilda će vas oduževiti.

Neki delovi u izmišljeni.

Bonelo je pokušao da predstavi čuveno fotografisanje Sen Lorena “le smoking” koje je radio Helmut Njutn 1975. za Francuski “Vogue” magazin, gde se pojavljuju dve žene na slikanju, jedna u crnom odelu, a druga gola. One drhte od zime dok govore o modi, što je sve izmišljeno, ali ima poentu u samom filmu jer je time Bonelo želeo da predstavi da sav taj sjajan svet mode ima i svoje naličje koje nije toliko glamurozno.

Lenka Gatić

 

Comments