Chanel logo je nešto što svi znamo i dobro poznajemo, nema osobe koja ga nije videla i koja ne zna kako izgleda, što samo govori o tome koliko je ova modna kuća poznata i vanvremenska, kuća mode kojoj vreme više zaista ne može ništa. I iz godine u godinu upoznajemo se sa onim što spremaju za različite sezone, učimo od njih mnogo o stilu, te pamtimo sve ono što je moglo ikada da se čuje o samoj istoriji ovog brenda. Ta istorija je zaista velika i impozantna, a ovo su samo neke od stvari koje možda nisi znala, a vreme je da saznaš i to imaš u svom znanju, jer je odavno postalo deo opšte kulture.

Coco Chanel je počela sa radom još davne 1909. godine, tada je u jednoj radnji počela kao modiskinja, ali je u svemu tome htela i imala dosta veću želju da postane muzički performer. Međutim, te godine ju je put odveo na jednu sasvim novu, profesionalnu stranu koja ju je odredila za ceo život.

Chanel 2 Sve što treba da znaš o modnoj kući Chanel

Ubrzo je otvorila svoju prvu radnju, u kojoj su bile sve njene haljine, koje su bile deo visoke mode, u Parizu u ulici Rue Cambon, a onda se od 1918. radnja nalazi u toj ulici na broju 31, gde se nalazi i dan danas.

Ono po čemu je još ova mudna kuća veoma dobro poznata jeste parfem Chanel No.5 koji je, malo njih zna, kreiran i smišljen 1921. godine, čija je bočica inspirisana trgom Place Vendom.

Chanel 4 Sve što treba da znaš o modnoj kući Chanel
Comments