Kako nosimo nakit ove sezone? Sa stilom, naravno! Ovaj tekst bismo slobodno mogli nazvati “Marco Panconesi i umetnost aksesoara”. Ne, stvarno, ako je neko uspeo da definiše pojam visoke elegancije onda je to ovaj čovek.

A ko je zapravo Marco? Dizajner nakita poreklom iz Italije koji je svojom pojavom napravio pravi bum u kreativnoj industriji. Od malih nogu bio je zaintrigiran suptilnim zanatom izrade omiljenih aksesoara svake žene. Još kao dečak igrao se kako kolekcijom svoje bake, tako i svakim svetlucavim komadom koji bi mu došao pod ruku. Po njegovim rečima, porodično nasleđe koje je podrazumevalo široku lepezu plemenitih metala različitih formi i dimenzija inspirisalo ga je da kreira komade oblikovane uspomenama iz detinjstva.

Istoimeni brend lansirao je u julu ove godine, a mi opravdano želimo svaki komad iz aktuelne linije. Neke od najboljih stvari u životu dobre su pre svega kada dolaze u velikim količinama, a nakit je jedna od njih. Da li postoji pogrešan način za njegovo nošenje? Odgovor na ovo pitanje je jedno veliko ne! Delikatna izrada i savršene forme samo su neki od razloga da zapamtite novo ime jewelry scene. Treba napomenuti da su se pri stvaranju ovih lepotica koristili materijali poput kvarca, vulkanskog stakla i brušenog kamenja.

Comments