Ne postoji bolja, uzbudljivija i lepša promena od – promene boje kose! Zar nije tako? Nekako, kad god želimo nešto da promenimo na sebi, kosa je ta koja nam “pada pod ruku”, a promena koju tada načinimo biva nekako najupečatljivija, najvidljivija i najefektnija. Naravno, potrebno je dobro promisliti o toj promeni i voditi računa da nešto ne “pokvarimo” na taj način, a zato ti danas i skrećemo pažnju na nekoliko sitnica o kojima treba da razmisliš pre nego što se sama latiš posla i – ofarbaš.

Najpre, ukoliko želiš drastičnu promenu boje kose, recimo “prelaziš” iz plave u crnu ili iz crne u plavu, najbolje bi bilo da ipak posetiš frizera. Ukoliko pak planiraš blagu promenu, ona bi to i mogla da obaviš i sama kod kuće.

Dalje. Moraš razumeti i poznavati svoju kosu. Osim ukoliko nemaš sedu kosu, svaka, ali baš svaka boja kose prirodno sadrži crveni pigment, samo što je kod nekoga to izraženije, a kod nekog manje izraženo. Ukoliko voliš crvenkasti odsjaj – sjajno, lako ćeš ga postići. Ali, ukoliko mrziš isti, onda biraj farbe za kosu koje su hladne i pepeljaste.

kosa 14 Sve što treba da znaš pre nego što se sama ofarbaš
Comments