Ne znam da li je to romantičarsko idealizovanje svega što je francusko ili je to tinejdžerska opsesija filmom “500 Days of Summer”. Ali iz nekog razloga, imala sam dugotrajnu vezu ljubavi i mržnje sa šiškama. Sačuvala sam previše Instagram fotografija besprekornih modela sa savršeno nesavršenim frizurama da bih razumela razočaranje šišanja koje previše obećava i daje premalo. Nakon skrolovanja po Instagramu, verovatno se skoro svima dogodi da osete potrebu da pozovu svog frizera. U tom trenutku zaboravite i na to koliko su šiške zaista teške za održavanje, nepredvidive i često neposlušne. Odnos sa šiškama je univerzalan. Ali ovde sam da vam kažem da ima nade. Savršeno nesavršena frizura sa šiškama, uprkos onome što mnogi kažu, jeste dostižan.

Šiške nisu (uvek) vaši prijatelji

Naravno, većinu nas oduševljava ovaj smeli izgled iako treba uzeti u obzir i oblik lica. Ali iz ličnog iskustva otkrila sam da suptilno isprekidane šiške sa ivicama koje se uklapaju u ostatak vaše kose menjaju igru u potpunosti i idu uz svaki oblik lica. Ti malo duži pramenovi kose sjajno uokviruju vaše lice, a pored toga nisu previše zahtevne za održavanje.

Odlučite kakav oblik frizure želite

Ovo je i umetnost i nauka, a ponekad je stvar pokušaja i grešaka. Ali pre nego što se upustite u ovu avanturu kod vašeg frizera, uzmite u obzir ne samo dužinu već i debljinu koju želite. Zamolite svog frizera da vam polako zareže šiške kako biste shvatili koliko bi trebalo da budu debele, tanke, duže ili kratke.

Comments