Završen je 35. Perwoll Fashion Week, a večeras je u Diva Lounge Baru u Grand Casinu održana svečana dodela nagrada za najbolje učesnike vodećeg modnog projekta u regionu.

U nastavku se nalaze obrazloženja predstavnika žirija koji su birali najbolje!

Počasna nagrada Beogradske nedelje mode

Nenad Radujević, direktor Beogradske nedelje mode

Modni studio Click, kao organizator Fashion Weeka i ovoga puta dodeljuje posebno priznanje Beogradske nedelje mode. Ovu prestižnu nagradu dobija Bata Spasojević povodom jubileja – 15 godina rada i predstavljanja na beogradskom Fashion Weeku. Bata Spasojević je jedan od najplodonosnijih domaćih kreatora, koji je redovni učesnik na skoro svim izdanjima BFW-a, a nekoliko puta se desilo da je imao i po 2 do 3 kolekcije na Fashion Weeku s obzirom na to da je u tim sezonama radio za Nicola’s i brend TFY. Svojim prepoznatljivim modnim rukopisom uspešno je gradio karijeru koja mu je pored brojnih nagrada omogućila i prezentacije van naše zemlje, a najznačajnija je ona na Miami Fashion Weeku. Jedan je od retkih dizajnera kod nas koji paralelno radi i za žene i muškarce uz zapažene izlete i u sfere umetnosti, industrijskog dizajna i izdavaštva kroz svoj časopios “Mogul”. Za ovih 15 godina pokazao je da se uz ozbiljan rad i istrajnost može sa uspehom graditi karijera modnog kreatora na našem tržištu.

168 Svečana dodela nagrada povodom završetka 35. Perwoll Fashion Weeka

Nenad Radujević, direktor Beogradske nedelje mode

natasa maljevic i bata spasojevic Svečana dodela nagrada povodom završetka 35. Perwoll Fashion Weeka

Nataša Maljević i Bata Spasojević

“Bazar” nagrade

Ivana Filipović, glavna i odgovorna urednica magazina “Bazar”

Žiri magazina “Bazar” doneo je odluku da nagraduMarija Kranjc” za najbolju kolekciju dodeli udruženju “Klasa”, dok će nagradu za ličnost od stila poneti Jelena Gavrilović.

Pod ovim imenom krije se deset mladih dizajnerki koje rade samostalne kolekcije, ovog puta prikazane u okviru jedne celine, brenda “Klasa”. Svedena silueta i pročišćeni odevni komadi, razrađeni su kroz pastelni i neagresivni kolorit koji kolekciji daju potpuno savremenu notu koja veoma dobro balansira između autorske i komercijalne mode. “Klasa” je zapravo dobar koncept kome treba dati podršku.

Glumica Jelena Gavrilović svojom pojavom nametnula se kao osoba koja neguje prepoznatljiv modni stil. Jelena voli komade domaćih dizajnera i zapamtili smo svako njeno pojavljivanje na crvenom tepihu koje je odisalo daškom glamura, elegancije i ekstravagancije. U dnevnim kombinacijama Jelena neguje svedeni stil, začinjen boho elementima i upečatljivim aksesoarima.

ivana filipovic Svečana dodela nagrada povodom završetka 35. Perwoll Fashion Weeka

Ivana Filipović

“Grazia” nagrade

Aleksandra Marković, glavna i odgovorna urednica magazina “Grazia”

Svedene, pročišćene, jednostavne, udobne, ali i drugačije, i pre svega nosive, kreacije brenda Klasa najavile su kolekciju za proleće-leto 2014. ovih deset mladih dizajnera. Stoga im svojom nagradom za Najbolju reviju na ovom Fashion Weeku poručujemo da nastave u istom smeru.

Lara Milanović, modna urednica magazina “Grazia”

Naše podneblje je veoma plodonosno kada je reč o uspešnim manekenkama, a jedna od njih, veoma poznata kako na domaćoj, tako i na inostranoj modnoj sceni, jeste Marina Krtinić. Pozdravljamo njeno učešće na ovoj manifestaciji nagradom za najbolju manekenku.

aleksandra markovic i diyajnerka iz brenda Klasa 1 Svečana dodela nagrada povodom završetka 35. Perwoll Fashion Weeka

Aleksandra Marković i dizajnerka iz brenda Klasa

marina krtinic Svečana dodela nagrada povodom završetka 35. Perwoll Fashion Weeka

Marina Krtinić

“Esquire” nagrada

Milan Nikolić, glavni i odgovorni urednik magazina “Esquire”

“Esquire” će, povodom 35. FashionWeek-a, dodeliti nagradu Petru Pavloviću kao najboljem manekenu. Petar se izdvojio stavom, držanjem, sposobnošću da na uverljiv način ponese sasvim različite kolekcije i dizajnerske izraze. I njegov izgled izmiče bilo kakvom lokalnom određenju zbog čega ga je, kao podjednako uspešnog i primećenog, moguće zamisliti u bilo kom delu sveta.

petar pavlovic 1 Svečana dodela nagrada povodom završetka 35. Perwoll Fashion Weeka

Petar Pavlović

“Lepota&Zdravlje” nagrade

Jasmina Ubiparip, izvršna urednica magazina “Lepota&Zdravlje”

Dobra šminka i frizura na modnim revijama prate koncept kolekcije, ili ga čak i dodatno ističu, te je zato kreiranje i osmišljavanje makeup & hair identiteta revije posebna umetnost. Timovi šminkera i frizera koji u bekstejdžu realizuju look moraju da budu veoma profesionalni, vešti i uigrani, jer je potrebna brzina da bi sve manekenke na vreme zakoračile na pistu – ne samo sa besprekornim autfitom, već i šminkom i frizurom. Ovi profesionalnci za svoju makeup & hair čaroliju imaju svega dvadesetak minuta po modelu, ili možda čak i manje. Kao magazin posvećen ženama, veoma dobro znamo koliko su dobra šminka i frizura važne – naravno, na revijama, ali i u svakodnevnom životu, jer su moćno oružje koje može da nam podigne samopouzdanje i popravi raspoloženje. I upravo zato se divimo tim kreativnim ljudima, koji nas lookom koji prikazuju na pistama inspirišu da i same, u svakodevnim situacijama budemo hrabrije, maštovitije, da “iskoračimo” iz uobičajenih šablona i obrazaca.

Zbog svega toga, i ove godine magazin “Lepota i zdravlje” sa posebnim zadovoljstvom dodeljuje nagrade za najbolju makeup & hair inovaciju na 35. Perwoll Fashion Weeku.

Za najbolju inovaciju u oblasti make-upa, izdvajamo avangardni look za reviju Manish Arora, rad make-up artistkinje Nataše Maljević.

Hair award, tj. nagrada za najkreativniju frizuru, ovoga puta pripada Matrix timu za upečatljivi hair styling revije Ugg Australia. Ključna reč: volumen! Oborio nas je s nogu.

predstavnici Matrixa Svečana dodela nagrada povodom završetka 35. Perwoll Fashion Weeka

Predstavnici Matrixa

“Elle” modna nagrada

Nenad Janjatović, modni urednik magazina “Elle”

Kada neko u isto vreme ide ukorak sa trendovima sa jedne strane, a sa druge daje autorski pečat kolekciji koju radi onda je reč o veoma retkom pristupu koji srećemo u domaćoj modi, a takav pristup zavređuje i te kako našu pažnju. Deset mladih dizajnerki koje stvaraju kao brend Klasa sarađuje neverovatno usklađeno i pametno, odajući utisak celine, kako u dizajnu tako i celovitosti kolekcije koju su predstavile, celovitosti koja često nedostaje većini prikazanih kolekcija. Izbor materijala, kolorita, krojeva, dopunjen odličnim stajlingom nije ostavilo mesta za sumnju kome dodeliti “Elle” nagradu za najupečatljiviju reviju. Klasa je klasa za sebe.

Stilbook nagrada

Ana Ostojić, glavna i odgovorna urednica “Stilbook” magazina

Beogradski Fashion Week je svakako epicentar mode u regionu na kojoj imamo prilike da vidimo najaktuelnije i najinovativnije autfite. Posetioci su srce ove manifestacije, a budno trendi oko magazina “Stilbook” je ove sezone video prelepu i perfektno stilizovanu Mariju Minić koja je zasluženo ponela titulu najbolje odevene osobe na ovogodišnjoj modnoj smotri.

ana ostojic i dobitnica nagrade za najbolji styling posetilaca Svečana dodela nagrada povodom završetka 35. Perwoll Fashion Weeka

Ana Ostojić i dobitnica nagrade za najbolji styling posetilaca

Textil Young Designer Award

Marko Stojaković, Textil UE

Kompanija Textil već godinama u nazad partner Belgrade Fashion Week-a, i ove godine dodeljuje Textil Young Designer Award za najboljeg mladog dizajnera. Verujući da ume da prepozna kome treba pružiti šansu i pomoć kada je potrebna, Textil nastavlja da afirmiše mlade talente. Ove godine nagrada odlazi Ivanu Džoliću.

Kompanija Textil gaji partnerski odnos sa klijentima. Na taj način svi su zadovoljni saradnjom. Textil ne prodaje proizvod, već optimizam, rešenja i ideje za razvijanje posla.

svi dobitnici Svečana dodela nagrada povodom završetka 35. Perwoll Fashion Weeka

Svi dobitnici na okupu!

Comments