Nakon uspešnog završetka 38. Black’n’Easy Fashion Week-a, 19. novembra održana je tradicionalna dodela nagrada. Prisutnima se najpre obratio domaćin manifestacije, idejni tvorca i generalni direktor Beogradske nedelje mode, Nenad Radujević i zahvalio se svim učesnicima, saradnicima i partnerima manifestacije.

Časopis BAZAR tradicionalno dodeljuje nagrade koje su već duži period stvar ozbiljnog prestiža. Nataša Atanacković dodelila je BAZART nagrade i to: “Mara Kranjc” nagradu za najbolju kolekciju Ani Ljubinković i Bazart nagradu za ličnost od stila koja je pripala Jeleni Jovanov, fotografkinji koja već godinama neguje sopsteni autentični modni izraz.

NATASA ATANACKOVIC JELENA JOVANOV Svečana dodela nagrada zatvorila 38. Black n Easy Fashion Week

Renomirani italijanski modni magazin GRAZIA dodelio je nagrade za najbolju reviju kreatoru Vladi Saviću i nagradu najbolju manekenku Marijani Stracenski. Još jedan modni magazin koji predstavlja sinonim za glamur i raskoš, Harpers Bazaar proglasio je modni dvojac Mates za laureat nagrade za poseban doprinos razvoju kvalitetnog modnog stvaralaštva.

MARIJANA STRACINSKI Svečana dodela nagrada zatvorila 38. Black n Easy Fashion Week

Magazin Esquire još jednom prilikom je podržao Beogradsku nedelju mode dodelom nagrade za podsticaj i motivaciju za dalji razvoj karijere kao i modnog stvaranja za muškarce generalno koja je pripala Nemanji Ivaniševiću.

Nemanja Ivanisevic Svečana dodela nagrada zatvorila 38. Black n Easy Fashion Week

Belgrade Fashion Week okupio je izabranu ekipu mladih fotografa koji su učestvovali u akciji radnog naziva bfw behind the scene. Talentovani i vredni, ovi mladi umetnici svojim radom izuzetno su doprineli izgledu zvanične instagram i facebook stranice Belgrade Fashion Week-a. Nagradu BFWINSTASHOT uručio je naš proslavljeni modni fotograf Miša Obradović, koji je za dobitnika nagrade proglasio Žarka Andrejića.

ZARKO ANDREJIC MISA OBRADOVIC Svečana dodela nagrada zatvorila 38. Black n Easy Fashion Week

Kompanija Textil iz Užica želeći da pomogne razvoj domaće modne scene, a posebno one koji tek stupaju u profesionalne vode ustanovila nagradu pod nazivom TEXTIL YOUNG DESIGNER AWARD, koja je uručena mladim kreatorima Saši Steviću i Marku Ilijevu koji stoje iza brenda Mates.

Nagradu za najpopularniju reviju na ovogodišnjoj nedelji mode dobio je Boško Jakovljević ispred brenda Martini Vesto. Pored kvaliteta prikazanih modela, velika posećenost i brojne poznate ličnosti u publici doprinele su da upravo ova revija bude nagrađena.

NENAD RADUJEVIC BOSKO JAKOVLJEVIC Svečana dodela nagrada zatvorila 38. Black n Easy Fashion Week

Magazin “Lepota i zdravlje” dodelio je nagradu za najbolju šminku Hairlovers timu za reviju Ane Trošić Trajković, a zatim i nagradu za najbolju šminku koja je pripala Eni Jović za reviju Tijane Krstić.

ENA JOVIC TIJANA JOVANOVIC Svečana dodela nagrada zatvorila 38. Black n Easy Fashion Week

Jedan od najpoznatijih svetskih modnih časopisa, magazin Elle, dodelio je nagradu Elle Fashion Awards za najupečatljiviju reviju mladim dizajnerima brenda Mates. Ovo je ujedno treća nagrada koju su dobili na 38. izdanju nedelje mode.

MATES 2 Svečana dodela nagrada zatvorila 38. Black n Easy Fashion Week

Nagrada koja nosi specifičnu vrednost za svakog dizajnera, jer nosi ime njihovog kolege, jeste priznanje “Boris Nikolić” koje dodeljuju medijska kuća B92 i Beogradska nedelja mode. Dobitnik vredne novčanu nagrade u iznosu od 2.000 eur koje dodeljuje kuća B92 i mogućnost da besplatno učestvuje na narednoj Nedelji mode dobio je Vlada Savić. S obzirom na to da je dizajner bio opravdano odsutan, nagradu je u ime preuzeo njegov sin Todor, a priznanje mu je uručila poznata voditeljka Nevena Madžarvić.

TODOR SAVIC 2 Svečana dodela nagrada zatvorila 38. Black n Easy Fashion Week

Beogradska nedelje mode tradicionalno na kraju godine dodelju počasnu nagradu za poseban doprinos razvoju mode kao umetnosti ovoga puta je pripala čuvenoj balerini Sonji Vukićević koja je uvek spremna da podrži kolege umetnike, naročito one mlade i da svoju energiju nesebično stavi u službu mode kao umetnosti.

Dosadašnji laureati su bili Slađana Milošević, Anđelka Slijepčević, Olja Ivanjicki, Boris Nikolić, Gordana Ćirić Krstić, Aleksandar Joksimović…

Koristimo ovu priliku i da najavimo da će se naredna, 39. po redu Nedelja mode održati u periodu od 01. do 07. aprila 2016. godine!

 

Comments