Iskusili ste ljubav koju ste tražili, ili još uvek tragate za njom, podložni svakojakim senzacijama koje u žurbi i gladi pomešate sa ljubavlju – sama želja da iskusite ljubav uvodi vas u iskustvo bola. Takođe, niste uspeli da izbegnete bol iako ste našli ljubav, iako ste se trudili da je izbegnete i zaobiđete. Voleti nekog znači biti ranjiv i izložen i primiti svaku povredu koju nam voljena osoba nanosi slučajno ili namerno. Voleti nekog znači povređivati sam sebe svojim osećanjima, odlukama, postupcima, kinjiti sebe zbog povreda koje smo naneli onome koga volimo, boriti se protiv strahova i sebičnosti, boriti se za razumevanje i prihvatanje. Voleti nekog znači nemati izbor – ne možeš prestati da nekog voliš, samo zato što te to boli i povređuje. Evo nekih nadahnutih svedočanstava u kojima će se pronaći svako na koga se obrušila snaga ljubavi, udružena sa snagom bola – ni jedno ni drugo nije moguće ignorisati i izbeći.

Svedočanstva da ljubav i bol idu zajedno Svedočanstva da ljubav i bol idu zajedno

Voleti – to je najeksluzivniji oblik samodestrukcije

Setite se momenata kada ste pomišljali da kaznite voljenu osobu tako što ćete se ubiti i ostaviti je da živi sa tim teretom. Setite se iako se stidite i sami sebi da priznate da ste to ikada pomislili.

Žudnja za ljubavlju je žudnja za onim što će te na kraju uništiti

Kad osećate da ne možete da živite bez ljubavi bez koje živite i kad biste dali život da opet iskusite ono što vas je učinilo zavisnim od ljubavi i oduzelo vam volju za životom bez nje.

Comments