Ime Dragana Ognjenović sigurno vam je već veoma poznato. Ova neverovatna modna dizajnerka prisutna je na lokalnoj modnoj sceni još od 1992. godine. Njeni dizajnerski principi su oduvek bili na svetskom nivou. Na samom početku nije ni slutila u šta se zapravo upušta. Otvorila je prvu Beogradsku nedelju mode, godina nakon toga, prošle sezone sa novom kolekcijom, otvorila je i prvo digitalno izdanje ove manifestacije. Dragana je u toku svoje duge i uspešne karijere, pored Beograda, izlagala i u Italiji, Francuskoj, Austriji, Meksiku, Kipru, kao i u Muzeju moderne umetnosti u Londonu i na Nedelji mode u Njujorku i Majamiju. Estetika Draganinog brenda pod jednostavnim nazivom “D.O.” izuzetno je prepoznatljiva, čistih linija i formi, kao i monohromnih, jednostavnih tonova. Uz modni brend D.O. Dragana je 2003. godine kreirala i jedinstveni “ready to wear” brend nazvan “Software”, zatim, “Simply d.o.” i “D.O. home”, liniju predmeta za kuću.

340A0729 scaled e1628084859315 Svet bajkovitog minimalizma, u novoj kolekciji Dragane Ognjenović   premijerno na SHOP by WANNABE 340A0853 scaled e1628084944867 Svet bajkovitog minimalizma, u novoj kolekciji Dragane Ognjenović   premijerno na SHOP by WANNABE

Svet bajkovitog minimalizma, u novoj kolekciji Dragane Ognjenović – premijerno na SHOP by WANNABE

Najnovija, specijalno dizajnirana za SHOP by WANNABE, Draganina kolekcija predstavlja svojevrsni beg u savremenu, minimalističku modnu bajku, koja nas je opčinila svojim krojevima, mirnom paletom boja i sofsticiranim, možemo čak reći i svečanim haljinama u maslinastoj, crnoj, beloj i boji šampanjca. Ova kolekcija odiše bezvremenskim duhom, koji je utkan u svaki odevni komad, a njeni odevni komadi namenjeni su ženama svih životnih doba, koje uživaju u osećaju komfora i čistoj estetici. Kao što je najteže plesati kada su koraci spori, isto tako je najteže postići savršen balans onda kada su forme odevnih komada jednostavne i bez puno detalja, te ne postoji ni jedan element koji bi prikrio slučajnu grešku. Upravo u baratanju sa minimalizmom prepoznajemo Draganinu dizajnersku umešnost, a ova kolekcija je još jedan primer njenog prepoznatljivog modnog pečata.

Paleta boja nove Draganine kolekcije ostaje u okvirima monohromnih tonova bele, crne, maslinaste i šampanj boje, što doprinosi tome da fokus pada na kroj i formu odevnih komada i aksesoara. Među modnim detaljima ove kolekcije mogu se pronaći savršen letnji šešir, koji može poslužiti i na jesen, savremeni ranac, jednostavna i praktična torba, kao i nakit i obuća u vidu elegantnih, crnih baletanki i mokasina. Cipele su, kao i torba, kreirani od kože vrhunskog kvaliteta, a odlikuje ih i brižljiva i detaljna izrada.

340A0848 scaled e1628084989773 Svet bajkovitog minimalizma, u novoj kolekciji Dragane Ognjenović   premijerno na SHOP by WANNABE 340A0960 scaled e1628085041221 Svet bajkovitog minimalizma, u novoj kolekciji Dragane Ognjenović   premijerno na SHOP by WANNABE

Svet bajkovitog minimalizma, u novoj kolekciji Dragane Ognjenović – premijerno na SHOP by WANNABE

Kada govorimo o tkaninama, najnovija kolekcija Dragane Ognjenović sačinjena  je u najvećem delu od prirodnih materijala, poput kože, svile i viskoze, a dobro je poznato da uz to što ovi materijali dobro drže formu, oni su i prijatni za telo i kožu koja je naročito osetljiva tokom leta. Dragana se može pohvaliti i raznovrsnim izborom odevnih komada u okviru ove kolekcije, koja uključuje šortseve, pantalone, haljine, tunike, bluze, sako i pončo, ali isto tako i urbane, mladalače komade poput bele dukserice, crne majice sa kratkim rukavima i klasične bele majice od finog pamuka, sa nežnim printom. Ova kolekcija u sebi sadrži esencijalne odevne komade koje možemo nositi u svakodnevnim različitim prilikama, ali isto tako, kao što su na primer maksi haljine, mogu se poneti u okviru svečanog događaja.

Dragana nam je još jednom pokazala da se tajna njenog modnog brenda koji na tržištu postoji već preko dvadeset godina krije u brižljivom pristupu dizajniranja svakog zasebnog odevnog komada, koji je zatim uklopljen u stilsko jedinstvo sa ostalim odevnim predmetima iz kolekcije. Ukoliko ste u potrazi za brendom u kojem ćete pronaći odevne komade koji će vam savršeno pristajati, a koji će i nakon deset godina izgledati podjednako moderni kao i danas – ne tražite dalje. Najnovija kolekcija Dragane Ognjenović dostupna je na SHOP by WANNABE.

340A0895 scaled e1628085179995 Svet bajkovitog minimalizma, u novoj kolekciji Dragane Ognjenović   premijerno na SHOP by WANNABE 340A0872 scaled e1628085229547 Svet bajkovitog minimalizma, u novoj kolekciji Dragane Ognjenović   premijerno na SHOP by WANNABE

Svet bajkovitog minimalizma, u novoj kolekciji Dragane Ognjenović – premijerno na SHOP by WANNABE

Online shop pod imenom SHOP by WANNABE pokrenuli smo sa idejom da se podrži i javnosti približi rad talentovanih, domaćih dizajnera i brendova. Ovog puta izdvajamo Draganu Ognjenović.

Sve pomenute i prikazane odevne komade iz najnovije kolekcije Dragane Ognjenović možete pronaći na našem online shopu, SHOP by WANNABE, a za sve vesti o novim modelima koji će biti dostupni zapratite naš Instagram nalog @wannabemagazine.

Produkcija: wannabemedia.rs

Jovana Pantić

Comments