Hot topics

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Kristen Stewart kao princeza Diana u holivudskoj drami koju sa nestrpljenjem iščekujemo

Kako da održiš kosu zdravom nakon farbanja kod kuće?

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

1/2

Smišljeno i namerno, navukla sam svoju decu na Star Wars – jer ta priča ima sve. Prikazuje kompleksnost i privlačnost moći, gramzivosti i laži tamne strane i jednostavnost i ranjivost načela dobra i plemenitosti. Ima ljubavnih priča, složenih roditeljskih odnosa, nedostajućeg oca i nasleđa koje možemo upotrebiti da koristimo ili zloupotrebimo svoje potencijale. Govori o slobodi izbora, o teškom putu plemenitosti i i istine, koji zahteva žrtve i odricanja, ima uzbudljivu akciju, mnogo duhovitih momenata, avanturu, fantaziju i pouku o ličnoj snazi, o oslanjanju na sebe i saradnju sa silama Univerzuma. U priči se pojavljuje mnogo drugih vrsta i oblika života, tako da nas uči toleranciji i prihvatanju različitosti, bolje od svake parade ponosa ili bilo kakvog drugog agitovanja za prava manjina i osetljivih grupa.

Duhovna, lična i politička borba junaka ove sage, obuhvata svaki aspekt života, na način koji dete upija i doživljava direktnim putem, emotivno, dok ne odraste dovoljno da samo pronalazi i proživljava mudrost hoda preko trnja do zvezda, savladavanja iskušenja i davanja svega od sebe, zarad sopstvenih ubeđenja i dubokog osećaja ispravnosti. Gledala sam kao mala prva tri dela u bioskopu i ni sada mi ne smeta što su efekti providni i u ekspanziji tehnoloških dostignuća izgledaju smešno i neubedljivo. Nije smetalo ni mojoj deci, dok su bila mala i još nenaviknuta na savršene proizvode savremene produkcije. Bitna je bila samo priča.

vaspitanje Svetlosni mačevi i ostali rekviziti mame džedaja

Naravno, pričali smo i mnoge druge priče – čitala sam im “Gospodara prstenova” i pričala priče o Hobitima, čarobnjacima i vilenjacima mnogo pre nego što je snimljen film – koji u našim srcima nikada nije umanjio ljubav i vernost prema džedajima.

Dakle, ako sam se vodila nekim vaspitnim principima, to je bilo džedajsko vaspitanje. Sila je sa tobom, pogledaj u svoje srce, žmuri, diši, oseti, učini. Bila sam mama Joda, koliko god sam umela.

Editors choice