Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Smišljeno i namerno, navukla sam svoju decu na Star Wars – jer ta priča ima sve. Prikazuje kompleksnost i privlačnost moći, gramzivosti i laži tamne strane i jednostavnost i ranjivost načela dobra i plemenitosti. Ima ljubavnih priča, složenih roditeljskih odnosa, nedostajućeg oca i nasleđa koje možemo upotrebiti da koristimo ili zloupotrebimo svoje potencijale. Govori o slobodi izbora, o teškom putu plemenitosti i i istine, koji zahteva žrtve i odricanja, ima uzbudljivu akciju, mnogo duhovitih momenata, avanturu, fantaziju i pouku o ličnoj snazi, o oslanjanju na sebe i saradnju sa silama Univerzuma. U priči se pojavljuje mnogo drugih vrsta i oblika života, tako da nas uči toleranciji i prihvatanju različitosti, bolje od svake parade ponosa ili bilo kakvog drugog agitovanja za prava manjina i osetljivih grupa.

Duhovna, lična i politička borba junaka ove sage, obuhvata svaki aspekt života, na način koji dete upija i doživljava direktnim putem, emotivno, dok ne odraste dovoljno da samo pronalazi i proživljava mudrost hoda preko trnja do zvezda, savladavanja iskušenja i davanja svega od sebe, zarad sopstvenih ubeđenja i dubokog osećaja ispravnosti. Gledala sam kao mala prva tri dela u bioskopu i ni sada mi ne smeta što su efekti providni i u ekspanziji tehnoloških dostignuća izgledaju smešno i neubedljivo. Nije smetalo ni mojoj deci, dok su bila mala i još nenaviknuta na savršene proizvode savremene produkcije. Bitna je bila samo priča.

vaspitanje Svetlosni mačevi i ostali rekviziti mame džedaja

Naravno, pričali smo i mnoge druge priče – čitala sam im “Gospodara prstenova” i pričala priče o Hobitima, čarobnjacima i vilenjacima mnogo pre nego što je snimljen film – koji u našim srcima nikada nije umanjio ljubav i vernost prema džedajima.

Dakle, ako sam se vodila nekim vaspitnim principima, to je bilo džedajsko vaspitanje. Sila je sa tobom, pogledaj u svoje srce, žmuri, diši, oseti, učini. Bila sam mama Joda, koliko god sam umela.

Editors choice