Svi mi imamo sposobnost transformacije – uzimamo bolove i strasti koje duboko prožimaju dušu i pretvaramo ih u zlato. Uzimamo đubre kojim smo zasuti i recikliramo ga. Uzimamo mrak i osvetljavamo ga, iznosimo u svest nesvesne i potisnute sadržaje, uzimamo san koji živimo i pretvaramo ga u buđenje, oživljavajući svoje duboke ljudske potencijale. Koristimo pogonsko gorivo gubitka, povređenosti, bola i besa, da rastemo i razvijamo svoja krila. Koristimo energiju koju imamo, da se krećemo, pomeramo granice, pronalazimo sebe, pronalazimo istinu, da rešavamo svoje probleme i stičemo iskustva. Tamo gde smo zaglavljeni i blokrani možemo se otvoriti i osvestiti, možemo integrisati fragmente sopstva i postati celoviti i stabilni. Možemo se povezati sa sobom i proširiti svoju svest, tako da osetimo da smo povezani sa ukupnom manifestacijom života na planeti. Možemo zaista osetiti da smo integralni deo celine i prevazići osećanje usamljenosti, karakteristično za svako ljudsko biće, koje teži samospoznaji i otrkovenju. 

Možemo izabrati da boravimo u sadašnjem trenutku, sa skromnošću i saosećanjem. Možemo sve što nam se događa videti kao dar. Kao seme koje može izrasti i razviti se, ukoliko ga posadimo, tako izazov može biti dragulj koji nam obeležava put ka spoznavanju sebe i svoje suštine, ka buđenju mudrosti koja je duboko u nama. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NoOART (@noo.art_)


Možemo izvesti alhemiju ljubavi onog bola u srcu, koji delimo sa svima koji su ikada voleli. Svi smo povezani. Možemo biti svedoci te povezanosti i njeni provodnici. Svi imamo sposobnost da idemo svojim putem, sakupljajući, noseći, deleći, ljubav koju pronalazimo u sebi i oko sebe. Svi smo mi ranjiva ljudska bića, koja poznaju patnju i koja mogu da ne pokušaju da je izbegnu, već da je prigrle. Možemo zapaliti vatru svog srcca i skakati kroz nju, možemo užariti ugljevlje svojih želja i hodati po njemu. 

Sve za čim čeznemo, nalazi se ovde. U nama samima. Ovi ugljenisani komadi su dijamanti, koji čekaju da ih u svom srcu, umu, biću transformišemo, da obavimo proces, da „zaprljamo ruke“ kopajući po sopstvenom nataloženom otpadu. 

Comments