Hot topics

Lea x WANNABE: Pet trendova koje ne smeš da ispustiš iz vida!

Kendall Jenner: Modni fenomen i devojka koja je pokrenula social media revoluciju

Mladi ljudi – izvor nove energije

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Glumci, naročito oni najbolji, imaju priliku da budu neko drugi, više nego bilo ko drugi. A svi to ponekad želimo. Da malo izađemo iz svoje kože, da naselimo neku udobniju i bolje negovanu i da se možda i ne vratimo u svoju, ako je ikako moguće. Osim scenarista i reditelja futurističkih filmova, u svetu umetnosti ima i drugih vidovnjaka – Endi Vorhol, otac pop-arta, čuven je i po svom ubeđenju da će u 21. veku svako biti slavan makar na 15 minuta. Zašto ne bi, kad je on mogao da se proslavi konzervom supe? Pa, eto nam našeg 21. veka, novog milenijuma i popularnosti i slave na Instagramima, Jutjubovima i Fejsbucima! Sve što vizionari zamisle, na ovaj ili onaj način se ostvari. Svako ima šansu da postane viralan (i slavan, na neki način, na neko kratko vreme) i to ne zato što je naročito genijalan, nego možda zato što je neodoljivo tupav ili ogavan, ili je ispao budala na neki način koji drugi vide kao spektakularan…

Da, to ima sve veze sa Malkovičem i ulaženjem u nečiju glavu – svako od nas ima šanse da bude neko drugi, makar na 15 minuta – možda je to ono vreme kad objavljujemo svoje fotografije filtrirane do neprepoznatljivosti, nadilazeći ego, ali sa one druge strane, ne zbog snage lika, nego zbog potrebe ega za osnaživanjem, zbog potrebe da ubedimo sebe da možemo da budemo lepi, zapaženi, vrednovani, voljeni.

A kad bismo mogli da se suočimo sa labilnošću svog ega i njegovom čudovišnom potrebom da nam uništava životnu radost i uverava nas da nam još nešto treba da bismo bili zadovoljni i ispunjeni (i još ovo, pa samo još ovo, a onda još ono…) to bi izgledalo kao ona ludačka scena u filmu “Biti Džon Malkovič” kad Malkovič uleti u svoj sopstveni (kanalizacioni) portal i nađe se u sali restorana u kome svi (a ima ih, ihaaa) imaju njegovo lice (i oćelavelu glavu) i svi govore samo jedno “Malkovič, Malkovič, Malkovič, Malkovič” kao da stvarno imaju šta da kažu.

E zato.

Što i kad znamo ko smo, želimo da pobegnemo od sebe. I kad znamo da je to nemoguće, poslužimo se portalima.

Zato smo svi pomalo Malkovič.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Aleksina Đorđević

Editors choice