Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Glumci, naročito oni najbolji, imaju priliku da budu neko drugi, više nego bilo ko drugi. A svi to ponekad želimo. Da malo izađemo iz svoje kože, da naselimo neku udobniju i bolje negovanu i da se možda i ne vratimo u svoju, ako je ikako moguće. Osim scenarista i reditelja futurističkih filmova, u svetu umetnosti ima i drugih vidovnjaka – Endi Vorhol, otac pop-arta, čuven je i po svom ubeđenju da će u 21. veku svako biti slavan makar na 15 minuta. Zašto ne bi, kad je on mogao da se proslavi konzervom supe? Pa, eto nam našeg 21. veka, novog milenijuma i popularnosti i slave na Instagramima, Jutjubovima i Fejsbucima! Sve što vizionari zamisle, na ovaj ili onaj način se ostvari. Svako ima šansu da postane viralan (i slavan, na neki način, na neko kratko vreme) i to ne zato što je naročito genijalan, nego možda zato što je neodoljivo tupav ili ogavan, ili je ispao budala na neki način koji drugi vide kao spektakularan…

Da, to ima sve veze sa Malkovičem i ulaženjem u nečiju glavu – svako od nas ima šanse da bude neko drugi, makar na 15 minuta – možda je to ono vreme kad objavljujemo svoje fotografije filtrirane do neprepoznatljivosti, nadilazeći ego, ali sa one druge strane, ne zbog snage lika, nego zbog potrebe ega za osnaživanjem, zbog potrebe da ubedimo sebe da možemo da budemo lepi, zapaženi, vrednovani, voljeni.

A kad bismo mogli da se suočimo sa labilnošću svog ega i njegovom čudovišnom potrebom da nam uništava životnu radost i uverava nas da nam još nešto treba da bismo bili zadovoljni i ispunjeni (i još ovo, pa samo još ovo, a onda još ono…) to bi izgledalo kao ona ludačka scena u filmu “Biti Džon Malkovič” kad Malkovič uleti u svoj sopstveni (kanalizacioni) portal i nađe se u sali restorana u kome svi (a ima ih, ihaaa) imaju njegovo lice (i oćelavelu glavu) i svi govore samo jedno “Malkovič, Malkovič, Malkovič, Malkovič” kao da stvarno imaju šta da kažu.

E zato.

Što i kad znamo ko smo, želimo da pobegnemo od sebe. I kad znamo da je to nemoguće, poslužimo se portalima.

Zato smo svi pomalo Malkovič.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Aleksina Đorđević

Editors choice