Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

1/2

Osamnaest godina unazad, svakog decembra se održava revija luksuzne modne kuće Chanel kao izraz poštovanja svima onima koji rade za nju, a zaslužni su za savršen i glamurozan ručni rad svih aksesoara u njihovoj ponudi. Defile najtraženijih svetskih manekenki ovoga puta je imao naročito veliki značaj. Tek održanom tradicionalnom prazničnom revijom dirigovala je Virginie Viard, koja je nakon trideset godina saradnje sa Karlom zauzela njegovo mesto, i opravdala sva očekivanja!

View this post on Instagram

Virginie Viard joined the Métiers d'art 2019/20 show's models in a mythical Art Deco staircase setting of 31 rue Cambon in Paris, recreated for the occasion at the Grand Palais in Paris. #CHANELMetiersdArt #CHANEL @MaisonDesrues #Desrues @Massaro_Paris #Massaro @Lesage #Lesage @Maison_Lemarie #MaisonLemarie @AtelierMontex #Montex @MaisonMichel #MaisonMichel @Causse_Gantier #CausseGantier #Lognon @Goossens_Paris #Goossens @Le19M #Le19M @Vittoria @KaiaGerber @AnnaEwers @SiaVlasova @mxlunaa @LexiBoling @BlesnyaMinher @MerelZoet @CamHrl @Walldamort @iamhyunjishin @ola_quetal @CarolineKnudsen_ @LoveGrace_e @Mathilde_Henning @MoiraBerntz @Aivita.Muze @CrisHermann @_LilyStewart_ @LineisyMontero @GiselleNorman1 @Lia.Pavlova @Lea_Jul @Odette.Pavlova @AlexxandraMicu @NinaMarker @Mona_Tougard @ElizaKallmann @heconghc @RebeccaLongendyke @NinaFresneau @Greta_Varlese @KriniHdez @NikePn @MariaMiguel.a @kdhwillems @RachelleHrs @Guannan_cai

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Grand Palais u kom se održavaju sve revije ovog brenda u Parizu, za potrebe prezentacije je transformisan u prepoznatljivu 31 Rue Cambon adresu, mesto na kom je lično Coco održavala svoje revije. Čitav događaj je inspirisan njome i njenim životom, kao kreatorkom koja je zaslužna za mnoge nove trendove u modi. Sofia Coppola je bila ključni saradnik u oživljavanju scenskog prostora koji je poprimio nijanse baroknog doma drage Coco. Pored izvesnog broja njenih uramljenih slika, svoje mesto su pronašli i kamelije, umetnute police sa knjigama i njen nameštaj. Treba napomenuti da je skoro čitava scenografija iznajmljena, što znači da će biti ponovo korišćena ili reciklirana, što su dobre vesti za novi koncept namenjen očuvanju planete. Modeli, među kojima su bile Kaia Gerber i Gigi Hadid, sa ostalim devojkama su sišle niz legendarne stepenice pokrivene bež platnom. Upravo je Gabrielle Chanel popularizovala ovu boju, kada je zauzela svoje mesto na modnom tronu još dvadesetih godina prošlog veka. Ona je promovisala prigušene tonove sive, crne, bele, mornarskoplave i bež, a ove boje su dominirale i kolekcijom koju je predstavila Virginie. Njen rad bismo mogli nazvati “vraćanje osnovama”, ali na jedan savremen način. A kako to? Karlova naslednica je poštujući osnovne ideje i sliku brenda, kreirala moderne komade koji odgovaraju stilu novih generacija.

Editors choice