Generalno posmatrano, da volim zimu, ne volim. To sam sasvim sigurna i iz godine u godinu pokušavam da je rehabilitujem ali samo potvrđujem da joj je pozicija katastrofična i večno ostaje na poslednjem mestu. Međutim, ono što volim kad je zima u pitanju, jesu određeni komadi koji mi preko leta čak i zanedostaju. Na primer, dobre čizme, ili veliki šalovi koje možeš dva, tri puta da obmotaš, a ima i prilično dobrih krojeva kaputa i raznobojne bunde koje možda čak i vode na ovoj listi. Bezbrojne su i mogućnosti kombinovanja, a kao neko ko obožava layering zima u tom smislu jeste moje doba, čisto modnom, drugačije otpada. Ono čemu se uvek možda čak i najviše radujem je što kada dođe hladno vreme konačno mogu da se prepustim magiji džempera. Postoji nešto neverovatno udobno i prijatno u trenutku kada navučeš te pletene komade i u trenutku osetiš toplotu vune.

Od rolki do džempera sa V izrezom, od kašmira do velikih prepleta, varijacije na temu džempera su beskonačne, kao i kombinacije u kojima možeš da ih nosiš.  Uz farmerke i patike za savršeni casual look kada ideš sa drugaricama na vikend okupljanje dok s druge strane postoje i oni džemperi koji genijalno idu na elegantnije pantalone i čizme na štiklu. Ukoliko si kao ja, onda ti stari veliki džemper, jednako udobne i tople čarape i omiljene gaćice verovatno zamenjuju zimsku pidžamu. I više nego dobra, i višesezonski oprobana alternativa pidžamama! Svakako, poenta je ta da kako god da stilizuješ džemper, sva je prilika da se u njima (osim ako nisu od neke neprijatne vune to je onda čist pakao) osećaš kao u nosivom zagrljaju.

Svake godine se pojave osveženi komadi: džemperi sa resama, kuglicama vune, u neonskim bojama ili nešto sasvim peto, i zato, krajnje je vreme da pregledamo koji su to broj 1 trendovi za ovu zimu.

Džemperi sa otvorenim leđima

Nisu li džemperi tu da nam bude toplo, lepo i ušuškano i kakve veze sa tim sad imaju otvorena leđa, za to služi leto zar ne? Ne. Stvarno ne. Hoću reći, ne, ne služi, a da, džemperi svakako jesu tu da nam bude toplo i udobno. Međutim, šta ako ti kažemo da je trend broj jedan i aposlutna inovacija u svetu džempera: džemper sa otvorenim leđima? Možda ovo deluje kao malo neprirodan twist, ali polako počinjemo da uviđamo i vrednujemo layering mogućnosti koje ovaj džemper nudi. Prilika je da ispod njega obučeš košulju koja će se pozadi videti, ili pak neki lep čipkani top, ili da pokažeš malo više kože. Postali su veoma brzo ozbiljan trend i sada već možeš da ih nađeš u svim oblicima i veličinama, deblje ili suptilnije pletene, sa aplikacijama, izvežene, sasvim jednostavne.

Comments