Nemojte provesti prve tople dane skriveni u klimatizovanim prostorijama, već izađite na terase, ulice, bašte, parkove ili siđite do obližnjih reka, obiđite najbliže jezero ili provedite neradni dan u vikendici.

Ako se pitate da li je potreban povod za ovakvo jedno uživanje, mi ćemo vam dati odgovor: ne, nije ništa… osim nove frizure koja će označiti početak leta.

Ukoliko još uvek vagate pa ne znate da li da skratite minimalno kosu ili se pak odlučite za veoma popularnu, ultra kratku frizuru, mi ćemo vam predstaviti činjenice za koje možda niste znale.

190 Tajna je u frizuri: Stvari koje morate znati pre posete frizeru

Kada skratite kosu, ne znači da će ona da raste brže. Krajevi kose ne utiču na folikule u koži glave, koji određuju kako brzo i koliko vaša kosa raste.

Ukoliko ste se odlučile da znatno skratite kosu, bolje da to bude slojevito, tačnije stepenasto, mada je u poslednje vreme veoma popularna ravna kosa. Ovo je odlično rešenje za devojke koje imaju veoma gustu kosu koja se lako mrsi. Ne treba je tanjiti trimerom, niti bilo kojim makazama, već je bolje napraviti stepene i tako smanjiti oštećenje kose.

Pre skraćivanja kose valja preskočiti pranje kose i korišćenje šampona. Možete nakvasiti kosu ili reći frizeru da vas prvo ošiša, a tek onda da uradi tretman pranja kose.

Profesionalni frizeri takođe navode da devojke sa prirodno kovrdžavom kosom treba da je krate kada je suva. Tako će bolje videti koliko žele da skrate da se ne bi desila neka neprijatnost, a kosa previše skratila.

Osim onog standardnog, nepisanog pravila da treba posećivati isključivo dobre frizere koji znaju znanje, takođe treba posećivati sajtove i videti koje su frizure aktuelne. Na tim sajtovima možete takođe pročitati koja frizura najviše odgovara vašem obliku lica, ali i koju farbu nabaviti.

Ukoliko godinama posećujete istog frizera, onda za vas nema problema. Konsultujte se sa njim i postignite dogovor i do tančina mu objasnite šta želite od svoje kose. Nikako ne dozvolite da frizer radi na svoju ruku i skraćuje kosu previše, jer ćete onda doživeti veliko razočaranje.

Za kraj, morate znati da i kratka kosa zahteva dosta truda i posla. Ne znači da ako skratite kosu možete ići neisfenirane i sa “tek sam ustala iz kreveta” izgledom.

Da bi ultra kratka kosa imala svež izgled i uvek lepo definisan oblik treba je negovati i podjednako često posećivati frizera.

Violeta Stojanović

Comments