Zašto pristaješ na manje od onog što zaslužuješ – pitanje je koje često postavljaš sebi, a odgovor nije tako jasan, niti su načini da podigneš standarde i da se toga držiš tako izvodljivi u praksi. Treba više da ceniš sebe, ili da ne precenjuješ druge, ili da imaš realnija očekivanja, da te razočaranje ne bi nateralo da prihvatiš bilo šta što ti se nudi kao uteha. Horoskop nudi neka objašnjenja u tom smislu.

Ovan

Ti ne procenjuješ dobro izazove – odgovaraš na svaki. Zbog sopstvene strasne prirode, sklone da reaguje i uzvraća, često mešaš ljubav i požudu. I kad neko unese malo uzbuđenja u tvoj život, bacaš se u to glavačke, očekujući ispunjenje i oživljavanje. Međutim, to ume da bude naporno i da se pretvori u iscrpljujuću borbu. Tada dominira osećanje bola i povređenosti, a to nije ono što tražiš i što je na početku neke avanture izgledalo kao ponuda i obećanje.

Bik

Tvoji standardi padaju pred potrebom za ljubavlju. Samo hoćeš da osetiš da je nekome stalo, da ti pruža ljubav i pažnju i želiš da se u to uključiš i da uzvratiš. S jedne strane, to je plemenita težnja, koju nose topla srca i hrabre duše, ali sa druge je zamka. Jer ljubav i pažnju može da ti pruži neodgovarajuća osoba, pa čak i to njeno angažovanje možda tebi nije dovoljno i ne ispunjava te. Ali ti se vezuješ, jer rado daješ i lako uzvraćaš osećanja.

astro 2 Tajna je u horoskopu: Zašto su ti niski standardi?

Blizanci

Ti ne osećaš zadovoljstvo u sopstvenom društvu – samodovoljnost nije među tvojim grehovima. Treba ti društvo, publika, grupna energija, da bi ti bilo dobro. Tada vladaš sobom, prostorom, drugima, osećaš ispunjenost i satisfakciju. Ali u samoći, ti se raspadaš. Zato prihvataš ono što se nudi, iako te to ne zadovoljava. Zaboravljaš koliko vrediš i koliko zaslužuješ i podležeš strahu od samoće.

Rak

Suviše se lako vezuješ. Ako te neko loše tretira, ti vrednuješ ono što je već uloženo u odnos, vreme koje ste proveli zajedno, svoja očekivanja da će biti bolje i ne ostavljaš onog ko ti ne pruža dovoljno. Možda si u pravu – zaista je najvažnije šta ti osećaš, koliko te ispunjava sopstveno davanje i privrženost koju ostvaruješ. Ali ponekad tvoja posvećenost može da bude veoma samodestruktivna. Potrebno ti je mnogo (da ti stvarno mnogo bude loše, da se uplašiš za sebe) da prihvatiš potrebu za raskidom i razdvajanjem.

Comments