Nevezano za godišnje doba, hidratacija je neizostavni deo nege svake osobe koja vodi računa o svom izgledu i zdravlju. Adekvatna nega i redovno konzumiranje vode osnovna je pretpostavka da svi već to i radimo, te ćemo se ovde više posvetiti priči o tretmanima lica i tela.

Klasični tretman lica koji radimo (poželjno je jednom mesečno) svakako ne treba propustiti, već obogatiti sa intenzivnom hidratacijom.

Bilo da ste već bili na moru ili tek idete, vašoj koži će prijati ovakav tretman!

Šta on sve podrazumeva?

Nakon konsultacije sa stručnim osobljem, lice se pripremi odstranjivanjem šminke. Piling je sledeći korak koji omogućava sledećim proizvodima dublju penetraciju. Nakon blage masaže lica kojom stimulišemo mlakom vodenom parom i lice je spremno za čišćenje. Ne preporučuje se dugo maltretiranje kože i agresija da ne bi došlo do “pucanja” kože. Da bi umirili i dodatno nahranili kožu,dodajemo ampulu za hidrataciju i umirivanje kože sa maskom od crne ribizle i bademovog ulja, čime masiramo lice i dekolte petnaestak minuta. Kao završni korak ovog tretmana nanosimo masku N1 za hidrataciju od hijaluronske kiseline.

Aluna Beauty salon HYDRA Tajna lepe i negovane kože: Hidratacija!

Najhvaljeniji sastojak krema protiv starenja kože je hijaluronska kiselina ili sodijev hijaluronat. Proizvođači se takmiče u hvaljenju ove kiseline, korisnici kažu da je ona ključna za održavanje mladalačkog izgleda i kvaliteta kože, a ni kritičari nemaju ništa protiv nje.

Aluna Yonka2 Tajna lepe i negovane kože: Hidratacija! Aluna Yonka Tajna lepe i negovane kože: Hidratacija! Aluna Yonka3 Tajna lepe i negovane kože: Hidratacija!

Hijaluronska kiselina je supstanca koja prirodno nastaje u vezivnom tkivu ljudi i životinja. Ova kiselina je sastavni deo dermisa, ali sa godinama njena koncentracija u tkivu opada. Veliki molekuli hijaluronske kiseline u dermisu vezuju se za kolagen i elastin i čine je jedrom i elastičnom. Hijaluronska kiselina naneta na kožu vezuje se za keratin, koji se nalazi u površinskom sloju stratum corneuma. Na koži pravi transparentni film koji stimuliše prirodne zaštitne mehanizme kože i pomaže joj u očuvanju mekoće, elastičnosti i napetosti. Izuzetno vezuju vlagu. Hijaluronska kiselina sa velikom molekulskom masom, koji nije depolimerizovana tokom procesa proizvodnje i čuvanja, daje koži visoku vlažnost i elastičnost za duže vreme. Posle primene hijaluronske kiseline biopsijoim je utvrđena povećana hidratacija i bolja elastičnost kože. Hijaluronska kiselina, slično kao i aminokiseline, sprečava prevođenje rastvorljivog kolagena u nerastvorljivi. Na taj način , obezbeđuje dužu vitalnost kože.

Ako sam bar malo uvećala vaše znanje i želju za tretmanom ili o upotrebi kvalitetnih proizvoda za lice, posavetujte se sa našim stručnim timom…

Aluna vas očekuje u jednom od svojih centara u Novom Sadu i Beogradu.

Saznajte više o Aluna beauty salonima i uverite se da vaše telo zaslužuje smao kraljevski tretman.

Comments